Speltips, Freiburg – RB Leipzig 25/11: Dubbla spel

Spelbloggare Publicerat: 24 november 2016

Hör och häpna – RB Leipzig leder Bundesliga! Nykomlingen har varit alldeles briljant den senaste tiden och fortsätter att underskattas av oddssättare och marknad. Kan ännu en trea kammas hem när de besöker en annan nykomling i Freiburg under fredagskvällen?

Att det finns potential i Leipzig, i synnerhet på några säsongers sikt, är ingen hemlighet – men att de, som nykomlingar, skulle toppa Bundesliga när 11 matcher är spelade? En praktskräll!

Bara det faktum att man exempelvis värjt undan Bayer Leverkusen på bortaplan är fantastiskt. 1-0-vinsten hemma över Borussia Dortmund är inte sämre för den delen. Med andra ord; det är inte tack vare spelschemat de hittas på toppen av kullen.

Freiburg, då? De parkerar precis i mitten av tabellen, på plats tio. Varit en hel del upp och ner med prestationerna, men visst är det ett starkt facit som en nykomling – faktum är att de landade ovanför Leipzig i andradivisionen i fjol. Anmärkningsvärt att inte en enda match kryssats hittills, 11 matcher spelade. När kommer det första?

Vinnare och målskytt hittad

Nykomlingsmöte – spännande!

Och visst ska Freiburg kunna göra match av det hela, men att Leipzig ska vara större favoriter än oddssättarna antyder är tveklöst. Gästerna har snickrat ihop en klasstrupp och även om titeln blir svår att utmana om längre fram, ska i alla fall en Europabiljett kunna lösas.

Freiburg, ja. Svårt att veta vad som kan krävas, men såvida bottenstriden undviks så är det positivt. Som ni förstår; det skiljer ett par klasser.

Inte heller är det bara form- och kvalitetsfaktorn som talar för bortalaget – utan även truppstatusen. Freiburg rapporteras komma till spel utan flera betydelsefulla pjäser; Christian Günter är avstängd, Jonas Meffert skadad och Caglar Söyüncü osäker för spel. Framförallt lätt att bli sårbara vid rotation i backlinjen.

Ännu värre blir det då Freiburg redan blöder defensivt. 2-4-torsken mot Mainz 05 senast följde upp 0-3 i baken hemma mot Wolfsburg.

Gästerna har radat upp sex vinster efter varandra och lyckades plocka tre lika färska som imponerande pinnar när Bayer Leverkusen besegrades med 3-2 förra veckan – på bortaplan!

En av huvudmännen bakom Leipzigs succé är Emil Forsberg, som levererar assist efter assist och mål efter mål. Antecknades för bådadera senast – något som innebar att vårt målskyttespel på honom till 5,00 x såsen prickade. Hjälte på nytt?

Leipzig -0,5 mål (asian handicap) – detsamma som den raka tvåan – spelas till 1,98 x insatsen hos Bet365 (1 000 kronor bonus) och Emil Forsberg målskytt ”anytime” plockas till 3,80x hos ComeOn (3 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips: RB Leipzig -0,5 mål (asian handicap)
Emil Forsberg målskytt ”anytime”
Odds: 1,98
3,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 25/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: