Speltips, Frej – Brommapojkarna 23/6: Målspel från Superettan

Spelbloggare Publicerat: 23 juni 2015

Omgång 14 av Superettan ska spikas och det är nykomlingarna Frej och Brommapojkarna som drabbar samman. Här hittar ni allt inför matchen, oddsen – och så bjuder vi på ett speltips.

Det var två veckor sedan dessa två spelade senast. Den första delen av spelåret har varit en mardröm för Brommapojkarna, som kommer senast från Allsvenskan, och ynka sex pinnar är facit på de 13 inledande matcherna, vilket placerar dem på jumboplatsen.

Flera tippade faktiskt BP som en potentiell utmanare för att plocka en av de allsvenska biljetterna, men snabbt visat att man inte håller för toppstriden – nu är istället frågan huruvida de ska överleva i Superettan. Fyra poäng skiljer upp till de negativa kvalplatserna och hela åtta till säker mark.

Året inleddes helt katastrofalt, spel- som resultatmässigt. Man har växt en del på sistone, men förlusterna fortsätter radas upp. Innan uppehållet förlorade man med 0-1 hemma mot Syrianska, trots att spelet var helt okej i andra halvlek. Skärpan saknades.

Frej å andra sidan, de är en av årets största, positiva skrällar. De flesta experter trodde inte att de hade mognaden för att kunna etablera sig i Superettan, efter att ha kommit upp från division 1 – men nu ser det stabilt ut. Tiondeplatsen innehas med 18 inspelade pinnar och en vinst här skulle ta dem upp till den övre tabellhalvan.

Inte heller så att man direkt haft flytet på sin sida; Frej spelar bra, i flera fall på högsta möjliga nivå, är känslan. Man har två raka vinster, ena borta mot nästjumbon Mjällby (1-3) och den andra hemma mot Ljungskile (1-0).

Bra betalt överspel

Brommapojkarna skriker efter ett tillskott i poängkolumnen. Vinsterna måste börja trilla in snarast, innan hoppet släcks. Man har, som nämnt, växt med veckorna och även om det inte blivit speciellt många mål på sistone finns det positiva tendenser i spelet. Anfallslånet Emil Bellander, från Gefle, spelade sin första match för klubben mot Syrianska och han visade direkt att han kommer bli oerhört nyttig för laget.

– Emil är en stor och stark forward som ger oss nya dimensioner i spelet. Jag tror på honom och det känns positivt, säger tränaren Fanni Fannberg till klubbens hemsida.

Och visst var det så. BP är ju kända för att vilja hålla bollen längst backen, men med honom på topp kunde de varva med längre bollar, vilka han sög in på ett effektivt sätt – för att sedan fördela ut på kanterna. Tror helt säkert att målproduktionen kommer öka för BP med honom på topp…

Frejs matcher har också varit målsnåla, men i den senaste mot Mjällby löstes tre baljor medan en släpptes in. En, ur offensiv synvinkel, stark prestation. Det var främst under början av året som det radades upp målsnåla matcher – på sistone har man blivit mer varma i kläderna och börjat spela lite mer öppet. Tre av de fem senaste matcherna har bjudit på minst tre mål, vilket även är facit för Brommapojkarna.

Båda parter står med defensiva avbräck; Frej har viktige mittbacken Johannes Gustavsson out och BP Gustav Sandberg-Magnussons rivjärn på det defensiva mittfältet likaså – båda avstängda. Stora avbräck som utan tvekan ökar möjligheten för att vi får skåda en målrik match i Täby.

Allt som allt känns över 2,5 till 2,05x hos Ladbrokes helt okej och det spelas med en mindre summa.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 18:45, tisdag 23/6
TV / Stream:  tvfyrasport logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frej 2,15 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 unibet logo
Brommapojkarna 3,60 betsson logo
Över 2,5 mål 2,05 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,80 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: