Speltips Frosinone – Napoli 19/8: Premiär i Serie A

Martin Efvergren Publicerat: 19 augusti 2023

Nykomlingen Frosinone ställs mot de regerande mästarna Napoli i premiären av Serie A 2023/24. Matchen spelas lördag den 19 augusti med avspark kl 18:30.

Frosinone – Napoli

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Frosinone Calcio är tillbaka i Serie A för tredje gången inom loppet av åtta år. Förra säsongen visade man med besked att man var redo att ta klivet upp då man vann Serie B med sju poängs marginal ner till tvåan Genoa.

Till den här säsongen har man tappat sin bäste målskytt Samuele Mulattierri som man endast hade på lån under förra säsongen. Därtill har, bland andra, även Marcus Rohdén lämnat klubben. Några stora pengar på spelare in har inte spenderats, men man hoppas på att ha fyndat bland mindre etablerade namn.

En stor förändring är annars också att Fabio Grosso, som ledde laget till seriesegern förra säsongen, inte längre är kvar och har ersatts av duon Eusebio Di Francesco och Pierluigi Iervese.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

Napoli kommer från en säsong där man charmerade en hel fotbollsvärld. Luciano Spalletti ledde laget till klubbens tredje ligatitel och man gjorde det i totalt överlägsen stil.

Det är därmed ingen enkel uppgift som nye huvudtränaren Rudi Garcia har då han ska försöka lotsa Napoli vidare. På spelarfronten har man, än så länge, lyckats hålla sig från att bli uppköpta av större drakar, men man har tappat mittbacken Min-jae Kim. Vad gäller spelare in så har man köpt Giovanni Simeone och Giacomo Raspadori som tidigare var på lån. Därtill ska det förstås bli intressant att se om Jens Cajuste kan spela sig till en startplats.

Napoli gör nu sin första tävlingsmatch för säsongen medan Frosinone gjorde det för en dryg vecka sedan då man slog Pisa med 1-0 i Coppa Italia. Inför det här premiärmötet i Serie A gäller Napoli som storfavoriter då ett rakt spel på gästerna endast ger omkring 1.36 gånger insatsen.

Det här är förstås en match som Napoli bör vinna, men att möta en nykomling på bortaplan i premiären är sällan enkelt. Frosinone kommer med självförtroendet från förra säsongen då man också gjorde flest mål i Serie B.

Det kommer bli svårt för Garcias Napoli att nå samma höjder som förra säsongen och Frosinone lär vara väldigt motiverade att sätta käppar i hjulen direkt. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.03 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.03
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  Cmore