Speltips Fulham – Chelsea 2/10: Londonderby

Axel Sjödin Publicerat: 2 oktober 2023

Fulham välkomnar Chelsea till Craven Cottage för att avsluta helgens Premier League-omgång på måndag.

Fulham - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En allt mer pressad Mauricio Pochettino ställs inför en lurig match borta mot Fulham. Chelsea har inlett även den här säsongen väldigt svagt med bara fem poäng på de sex inledande omgångarna, tre poäng färre än måndagens motståndare.

Pochettino har förvisso haft en rejäl skadekris att hantera redan tidigt på säsongen men med den trupp han har till sitt förfogande har resultaten varit direkt undermåliga oavsett. De lyckades återfå lite heder tidigare i veckan då de besegrade Brighton med 1-0 hemma i ligacupen, men de positiva resultaten har fortfarande uteblivit i ligaspelet.

De har nu under tre raka omgångar misslyckats med att producera ett enda mål framåt. Nicolas Jackson, som värvades in från Villarreal, har inte imponerat än så länge trots att det var han som avgjorde mot Brighton. Chelsea har producerat en hel del chanser men har sett väldigt trubbiga ut i de avgörande lägena.

Både Ben Chilwell och Reece James är återigen borta med skador och det har ännu en gång visat sig hur beroende är av sina ytterbackar. Formen är usel men kan de bara få bukt med skadelistan så bör Chelsea förr eller senare kunna klättra i tabellen igen, frågan är bara om de kan påbörja sin resa på Craven Cottage.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulham är inte längre lika målfarliga

Utan Aleksandar Mitrovic så var förhoppningarna inte lika högt ställda inför årets säsong men hittills har det trots allt gått någorlunda bra för den lilla Londonklubben. De har levererat mot förväntat bottenmotstånd med två snäva segrar mot Everton och Luton och har även plockat upp ett par oavgjorda resultat.

De känns onekligen inte alls lika vassa offensivt utan Mitrovic längre men bör ha vad som krävs för att kunna hålla sig kvar i den engelska högstaligan oavsett. Stor vikt kommer att läggas vid deras defensiv som kommer att sättas på prov nu på måndag. De har två raka hållna nollor i ryggen och mot ett trubbigt Chelsea hoppas de kunna förlänga den sviten.

Skadeläget ser någorlunda bra ut för Fulhams del även om de saknar Adama Traoré inför matchen. Med tanke på Chelseas form så är det inte en helt lätt match att förutspå på 1X2-marknaden men förutsättningarna för ett underspel känns ganska goda, med någorlunda höga odds. För 1.87 gånger insatsen spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, måndag 2 oktober
TV: 
Stream: