Speltips Fulham – Crystal Palace 20/5: Londonderby

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Lokalrivalerna Fulham och Crystal Palace gör upp i den 36:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Craven Cottage.

Fulham – Crystal Palace

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Med två matcher kvar att spela kan nykomlingen Fulham se tillbaka på en säsong där man har överträffat förväntningarna. De har egentligen aldrig varit nära att bli indragna i någon bottenstrid och det står klart att man som sämst kommer att sluta på en tionde plats. Som bäst kan man bli nia då avståndet upp till Brentford på placeringen ovanför är två poäng.

Marco Silvas manskap kommer nu till den här matchen med två raka segrar i ryggen. Förra helgen var Aleksandar Mitrovic tillbaka efter avstängning då man gästade Southampton. Han startade inte matchen men fick göra ett inhopp och som resulterade i att han stängde matchen med sitt 2-0-mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Fulham

Crystal Palace säsong har inte varit en lika oproblematisk resa som Fulhams. Ingen kan förstås veta hur det hela hade slutat om inte en viss Roy Hodgson kommit in och styrt upp skutan på rätt köl – men trenden var oroväckande dessförinnan.

Kontraktet är nu sedan ett par veckor säkrat då Crystal Palace står på 43 poäng, vilket ger en tolfte plats i tabellen. Avståndet upp till Fulham är då hela åtta poäng, men man står på samma poäng som elvan Chelsea och det är nog en liten morot att kunna slå den Londonrivalen.

Ser vi till de fyra senaste matcherna så har Crystal Palace vunnit två hemmamatcher och förlorat två bortamöten. Förra helgen stod man för en stabil insats då man besegrade Bournemouth med 2-0.

Fulham och Crystal Palace möttes senast på Boxing Day på Selhurst Park. Det slutade i en 3-0-seger för gästerna sedan Crystal Palace åkt på två utvisningar.

När de nu möts igen är förutsättningarna jämna. Fulham gäller som knappa favoriter och som jag ser bör de ha goda chanser att gå segrande här.

Fulham har ett grundspel med tydliga priniciper som har burit frukt hela säsongen. Trots att man inte har haft mycket att spela för den senaste tiden så har man fortsatt att hålla en hög nivå och det trots att man har fått klara sig utan sin kanske viktigaste spelare, Aleks Mitrovic.

Med detta samt hemmaplansfördelen i beaktning tycker jag att spelvärdet på en Fulham-seger är bra. Mitt spel blir en rak etta, att Fulham vinner till 2.50 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fulham vinner
Odds: 2.50
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo