Speltips Fulham – Leeds 22/4: I fritt fall

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2023

Fulham gästas av ett Leeds United i fritt fall i den tidiga lördagsmatchen från Premier League. Matchen spelas den 22 april 2023 med avspark kl 13:30 på Craven Cottage.

Fulham – Leeds

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

På tal om fritt fall så var Fulham i en liknande situation inför förra helgens bortamöte mot Everton. Man hade då radat upp fem rak förluster, men till skillnad från Leeds är avståndet ner till bottenstriden med god marginal.

På Goodison Park kunde man så bryta den negativa trenden då man bärgade en 3-1-seger. Ett Everton i stort poängbehov lyckades inte få något grepp om Marco Silvas gäng utan Fulhams seger var välförtjänt då man, till stora delar, var det dominerande laget.

Fulham har nu fått klara sig utan Alexander Mitrovic sedan utvisningen mot Manchester United i FA-cupen för tre matcher sedan. Han är fortsatt avstängd och missar den här och ytterligare ett flertal kommande matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Fulham

Leeds United har stora problem och nu gäller det för laget att visa karaktär om man ska lyckas hänga kvar i Premier League. På de fyra senaste matcherna har man tre förluster och en vinst, men det är framförallt sättet man har förlorat på som oroar.

På dessa fyra matcher har man totalt släppt in 16 mål och då har man spelat de tre senaste hemma på Elland Road. I lördags såg det olovligt illa ut försvarsmässigt då man föll med hela 6-1 mot Liverpool. I omgången dessförinnan tog man emot ett Crystal Palace som knappt gjort ett enda mål på två månader och föll då med 5-1.

Fulham och Leeds har redan mötts två gånger den här säsongen och de förstnämnda har gått segrande båda gångerna. I höstas vann med 3-2 på Elland Road och i februari slog man ut Leeds ur FA-cupen efter en 2-0-seger på Craven Cottage.

För Javi Gracia gäller det nu att försöka hitta ett sätt att stoppa blödningen och jag tror att vi kommer få se ett tydligt riskminimerande Leeds i den här matchen. Fulham kommer från en fin insats senast där man, Mitrovic frånvaro, valde att spela utan någon target-nia längst fram. Det slog väl ut och de kan bygga vidare på det konceptet.

Beaktat dessa förutsättningar tycker jag att spelvärdet på hemmalaget är bra. Fulham har en grundtrygghet i sitt spel och lär kunna utnyttja den ofrånkomliga osäkerhet som Leeds kommer med. Mitt spel blir en rak etta, att Fulham vinner till fina 2.33 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fulham vinner
Odds: 2.33
Bolag: Betinia
Spelstopp: 13:30, lördag 22 april
TV: 
Stream:  viaplay logo