Speltips Fulham – Luton 16/9: Offensivt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

Fulham gästas av nykomlingen Luton Town i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 16:00 på Craven Cottage.

Fulham – Luton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulham var en pigg nykomling i Premier League förra säsongen och frågan är nu var man står den här säsongen. Under den första månaden har man blandat och gett en hel del och totalt har man spelat ihop fyra poäng.

I premiären var det, mer eller mindre, ett rån att man fick med sig tre poäng från bortamötet mot Everton. Därefter blev svagheterna desto mer blottade då man föll med 3-0 hemma mot Brentford.

I de tre senaste matcherna har man ställts mot, på pappret, tuffare motstånd. I bortamötet mot Arsenal stod man för sin bästa insats hittills då man lyckades få med sig 2-2 från den matchen. Sedan slog man ut Tottenham efter straffar i Ligacupen och i den sista matchen i ligan innan uppehållet var man chanslösa mot Manchester City på Etihad Stadium.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Omställningslägen för Luton

Luton Town förväntades få det mycket tufft som nykomling med små resurser i Premier League. Efter tre spelade ligamatcher är det ingenting som pekar i någon annan riktning än att man kommer få kämpa hårt för sin överlevnad.

Rob Edwards manskap inledde emellertid med två tuffa bortamatcher då arenan Kenilworth Road inte stod redo. I premiären blev man välkomnade till PL då man gavs en lektion av Brighton. Därefter hade man heller inte mycket att sätta emot Chelsea i London.

I de två senaste matcherna har man fått gå på sin hemmaarena och det började med en seger mot Gillingham i Ligacupen. I den sista matchen innan uppehållet stod man sedan för sin bästa insats i ligaspelet då man föll med 2-1 mot ett formstarkt West Ham.

För Lutons del gäller nu att man måste börja ta poäng och även om Fulham borta inte är någon enkel match så är det ändå en typ av match där man behöver leverera. Fulham gäller dock som favoriter att vinna till omkring 1.68 gånger insatsen.

Marco Silvas Fulham är i grunden ett offensivt inriktat lag och det brukar som tydligast i den här typen av matcher. Jag räknar med att vi kommer få se ett hemmalaget som sätter full fart framåt och då brukar de inte sällan lämna ytor bakåt. Det gör att jag tror det kommer göras ett par mål i den här matchen och mitt spel blir att båda lagen nätar till 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo