Speltips Gais – J-Södra 20/5: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Serieledarna Gais tar emot Jönköpings Södra i den åttonde omgången av superettan. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 15:00 på Gamla Ullevi.

Gais – J-Södra

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots att Gais är nykomlingar i superettan den här säsongen var det många som tippade att de skulle utmana i toppen. De förväntningarna har man, så här långt, med råge levt upp till. Efter sju spelade matcher toppar man tabellen med sina 16 inspelade poäng.

Den enda förlusten kom i bortamötet mot Helsingborg för två omgångar sedan. Men även i den matchen gjorde Gais en ganska bra insats som kanske borde ha gett dem poäng. Därefter studsade man tillbaka direkt och vann två raka matcher mot Trelleborg och senast Öster.

Mot toppkonkurrenten Öster på bortaplan förra helgen tog man sin främsta skalp hittills. Man kunde då vända ett 1-0-underläge till seger med 2-1 efter att Filip Beckman gjort det avgörande målet på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett ihåligt J-Södra

Jönköpings Södra har två motiga säsonger i superettan bakom sig. Då har man, med nöd och näppe, lyckats undvika nedflyttning och förväntningarna var inte direkt höga inför den här säsongen. Därtill brottas man med en ekonomi som är på ruinens brant.

Den nye spanske tränaren Andres Garcia har dock väckt vissa förhoppningar om bättre tider under säsongsinledningen. Inför förra helgens hemmamöte mot AFC Eskilstuna var man alltjämt obesegrade efter att ha tagit två segrar och fyra kryss. Där bröts så den sviten sedan man fallit samman i matchens slutskede. Trots att man lyckades forcera in en kvittering till 2-2 på tilläggstid var det AFC som gick segrande sedan man gjort 3-2 med bara sekunder kvar av matchen.

Det råder inga tvivel om att det är försvarsspelet som är J-Södras akilleshäl. Totalt har man släppt in 13 mål, vilket är näst sämst i serien. Framåt har man samtidigt levererat 14 mål, vilket är näst bäst i serien. I tabellen ligger man på en sjätte plats inför den här omgången.

Gais gäller nu som relativt klara favoriter inför den här fighten och det är lätt att förstå. Fredrik Holmbergs manskap har verkligen övertygat så här långt. De har en tydlig spelidé utan några uppenbara svagheter. Så här långt talar det mesta för att de är i toppskiktet av tabellen för att stanna.

J-Södra är mer svårbedömda då de har blandat offensiv briljans med defensiv ihålighet. Förlusten senast var emellertid tung och man har nu släppt in sex mål på de två senaste matcherna. Sårbarheten bakåt är oroväckande och risken är överhängande att man kommer bli rejält straffade mot seriens bästa lag så här långt. Mitt spel blir Gais -1 (asian handicap) till 2.07 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Gais -1 (asian)
Odds: 2.07
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  Discovery+