Speltips GAIS – Örebro 11/6: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

Gais gästas av Örebro SK i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas söndag den 11 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Gamla Ullevi.

GAIS – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Gais gick in i superettan med full gas och en naturlig självklarhet i sitt spel. Efter att ha radat upp segrar kom en liten svacka där man bara tog en poäng på tre matcher. Sett till prestationerna överlag är det emellertid mycket som talar för att laget kommer att slåss om en topplacering den här säsongen.

Inför tisdagens bortamötet mot Gif Sundsvall hade Gais, trots mängder av målchanser, gått mållösa i tre raka matcher. Det hade slutat i förluster mot J-Södra och i derbyt Örgryte samt en mållös historia borta mot AFC Eskilstuna. Här kom så utdelningen retroaktivt då man kunde ta en solid 3-0-seger. Därmed har man spelat ihop 20 poäng på elva matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gais är bäst i superettan

Örebro SK kommer också de från en viktig seger efter en tyngre period. Totalt sett har man dock haft det tufft och med sina 13 inspelade poäng är man, inför den här omgången, bara en placering ovanför negativt kval.

ÖSK bygger nytt under Christian Järdlers ledning och omständigheterna ger ett större tålamod än vad man hade förra säsongen. Nu har vi emellertid spelat en dryg tredjedel av säsongen och då gäller det att visa upp en positiv utveckling.

Inför förra helgens hemmamöte mot Gefle hade Örebro bara tagit två poäng på de fyra föregående matcherna. Här kunde man så bryta den trenden då man gick segrande med 2-0.

Nu väntar så en tuffare uppgift i form av Gais på bortaplan. Tittar vi på statistiken vad gäller expected goals så är Göteborgslaget klart bäst i superettan. Och det både vad gäller förväntade mål framåt och förväntade mål bakåt.

Fredrik Holmberg har satt en spelmodell där alla vet vad som gäller och kan man bara bättra på effektiviteten så är det långtifrån att Gais spelar i allsvenskan nästa säsong. Det är dock att titta för långt fram då mycket kan förändras längs vägen, men det onekligen lovande ut.

Järdler har inte fått Örebro att lyfta och jag tror inte att man kommer få med sig någon poäng från den här matchen. Mycket talar för att Gais kommer att dominera och vinna det här mötet med viss marginal. Mitt spel blir Gais -1 (asian hcp) till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Gais -1 (asian hcp)
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+