Speltips, GAIS – Sirius 1/11: Med blickarna på annat håll

Spelbloggare Publicerat: 31 oktober 2015

Skett löjligt stora oddsrörelser inför matchen mellan GAIS och Sirius, men värdet finns fortfarande kvar och vi har svårt att se värden lämna Gamla Ullevi som förlorare.

Fastkedjade på tredjeplatsen, utan möjlighet att nå uppåt eller riskera falla, med en match kvar att avverka. Vad som presterats under spelåret är imponerande, men det är fortfarande ett hinder kvar innan man eventuellt kan studsa upp i det svenska finrummet, Allsvenskan.

Det som sticker ut allra mest är hur svåra man är att slå – ynka två förluster på 29 matcher är till exempel tre färre än vad ettan Jönköping Södra åkt på. Minus för alla dessa oavgjorda resultat – 13 stycken, nio av dessa på bortaplan.

Utpekade som en av de starkaste kandidaterna till att nå Allsvenskan inför säsongen, till att hamna på den undre tabellhalvan, med ett inte alltför stort avstånd ner till bottenskiktet. Inte alls vad man hoppats på och det är förstås lätt att skicka ut ursäkter hur som helst, men man har haft stora skadeproblem på betydande pjäser under perioder och det har i alla fall inte underlättat situationen.

9 av 14 slutat oavgjort

Galna oddsrörelser inför matchen. Sirius presenterades som enorma favoriter, men detta har såklart justerats av herrarna som plitar ner siffrorna på marknaderna. Inte för att GAIS skulle vara bättre än Sirius – utan för att Uppsalalaget står inför den första play off-matchen mot Falkenberg redan på torsdag.

Med andra ord: det kommer vilas spelare i såväl backlinje, mittfält som anfall och de ordinarie som ska medverka kommer såklart ha blicken på play off:et redan då. Helt betydelselös match, bortsett från att man vill ha en bra känsla i truppen inför det som komma skall.

GAIS har steppat upp rejält på sistone och efter sex vinstfria matcher i rad så har man istället vunnit två raka, ena hemma mot Syrianska och andra borta mot Brommapojkarna. Man är dessutom hyfsat starka hemma på Gamla Ullevi; har 5-5-4 i resultatraden. Motivationen borde finnas där; man kan kliva upp två platser i tabellen.

Och ja, sen är det dessa kryss för Sirius. Hela 9 av 14 möjliga har, som nämnt, slutat oavgjort av bortamatcherna.

Håller krysset nära till hands, har svårt att se Sirius vinna. Spelar därför: hemmalaget inget spel – oavgjort till 2,16x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 1/11
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
GAIS 2,80 ladbrokes logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sirius 2,50 bwin logo
Över 2,5 mål 1,70 redbet logo
Under 2,5 mål 2,15 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: