Speltips, Galatasaray – Benfica 21/10: Spel på ”kortmatchen”

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2015

Galatasaray är pressat att vinna mot Benfica och när desperationen tilltar, kan tjuvnypen vara nära tillhands. Kortspel testas från Türk Telekom Arena.

0-2 hemma mot Atlético Madrid var väl ett hyfsat väntat resultat – 2-2 borta mot Astana ett klart sämre sådant. Med en pinne på två matcher är man delad jumbo med den sistnämnda konkurrenten och eftersom Atlético Madrid väntas – det är närmast självklart – vinna sin match som spelas parallellt med denna vore det förödande att kamma noll här. Nästan så att man måste vinna till och med.

Redan nu skiljer två pinnar upp till nämnda Atlético och ytterligare tre till just Benfica. Möjligt att tron på Galatasarays kvalitéer varit lite stora, att det faktiskt är tredjeplatsen man får ta sikte på istället. Helt säkert är det inte att man fixar den heller med tanke på den usla prestationen mot Astana och att det återstår en inbördesmatch mot dem.

Finns mer att kräva av Benfica i den inhemska serien – man har hamnat lite smått på efterkälken mot de absoluta toppkonkurrenterna. Här i Champions League har man dock överträffat alla förväntningar; vann planenligt med 2-0 över slagpåsen Astana och skrällde därefter till det rejält när man kammade fullt mot Atlético Madrid – på bortaplan. En storartad prestation.

Skeva odds

Får ingen klar känsla på 1×2-marknaden eller de andra resultatmarknaderna för den delen. Desto bättre för ett kortspel där vi erbjuds alltför bra betalt och risken för oddsdropp bör vara stor. Det handlar om vilken av sidorna som ska drabbas av flest kort.

På bortaplan ska förstås risken att Benfica får syna flest vara större kontra Galatasaray, men här är oddsen alltför skevt fördelade. 3,10-4,75-1,72 står de i just nu.

Blivit en hel del ostskivor för Benfica på sistone i CL, men det har fortfarande varit hyfsat jämnt i statistiken mot sina konkurrenter. Här spelar man utan större press och behöver inte stressas upp om det skulle stå oavgjort närmare slutet. Möjligt att man pratat om att inte spela över gränsen nu, med risken att åka på just – kort.

För Galatasaray finns det inte någon möjlighet att tänka på sådana småsaker. De måste vinna, så enkelt är det. Hur det än må se ut på planen; tjuvnyp och hårt duellspel – tonen och nivån måste sättas.

Och om man inte leder när tiden börjar tvina, då är det stor risk att desperationen tilltar. Lätt hänt att det bjuds på en del fulheter då.

Flest gula kort: Galatasaray – synas till 3,10x hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Galatasaray
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 21/10
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Galatasaray 3,75 unibet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Benfica 2,15 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,08 unibet logo
Under 2,5 mål 1,80 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: