Speltips Galatasaray – Molde 29/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 29 augusti 2023

Galatasaray leder med 3-2 inför returen mot Molde i den sista rundan av kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdag den 29 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Galatasaray – Molde

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Galatasaray är tillbaka på tronen som Turkiets nummer ett sedan man vunnit Super Lig med åtta poängs marginal ner till Fenerbahce i våras. Av den här säsongen har två omgångar spelats och facit så här långt är ett kryss och en seger.

Galatasaray har också spelat två tidigare omgångar av det här CL-kvalet och det har sett stabilt ut så här långt. Visserligen blev det ”bara” 2-2 borta mot Zalgiris i den första kvalmatchen, men därefter har man radat upp tre segrar och noll insläppta mål.

Den målnollan spräcktes emellertid ganska omgående i det första mötet mot Molde förra veckan. Det blev sedan en svängig och jämn tillställning där Galatasaray till slut fick sista ordet. Det var då förstås den inhoppande norrmannen Fredrik Midtsjö som blev matchvinnare då han satte 3-2 till gästerna på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Galatasaray kan kontrollera

Molde kunde säkra klubbens femte ligatitel i höstas då man vann norska Eliteserien. Inledningen på den här säsongen blev dock desto tyngre, men successivt har man blivit allt bättre.

Molde gick in i CL-kvalet i den andra rundan där man ställdes mot HJK från Helsingfors. Där föll man först på bortaplan för att sedan vända och vinna hemma i Norge. Samma scenario upprepades sedan då man slog ut sensationsgänget KI från Klaksvik efter avgörande i förlängning.

Nu ser dock läget tuffare ut då man är piskade att vinna mot ett stjärnspäckat Galatasaray i Istanbul. Förra veckan stod man för en spelmässigt stark insats i Molde, men en individuella spetsen hos turkarna fällde avgörande. Galatasaray gäller nu som favoriter att vinna den här matchen till omkring 1.60 gånger insatsen.

Det tillhör vanligheterna att Okan Buruks Galatasaray släpper in två mål. Framförallt är det stabiliteten bakåt som varit en framgångsfaktor och nu har man en ledning att spela på. Det gör att jag tror att det kommer bli en mer tillknäppt tillställning än senast. På pappret är Galatasaray det klart bättre laget och de bör kunna kontrollera och vinna det här på sin hemmaplan. Mitt spel blir att Galatasaray vinner samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.35 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Galatasaray & under 3.5 mål
Odds: 2.35
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 29 augusti 2023
TV: 
Stream: