Speltips Gambia – Kamerun 29/1: Kvartsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 28 januari 2022

Värdnationen Kamerun är klara favoriter inför mötet mot Gambia i kvartsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas lördagen den 29 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Gambia – Kamerun

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gambia har övertygat så här långt i de afrikanska mästerskapen 2021. Framförallt har man varit oerhört solida bakåt då man på sina fyra spelade matcher inte har släppt in ett enda spelmål. Det enda målet man har släppt in kom på straff i den andra matchen mot Mali som slutade 1-1.

Samtliga de övriga tre matcherna har Gambia vunnit med 1-0. I premiären slog man Mauretanien och i gruppspelets sista match besegrade man Tunisien, vilket innebar att man slutade på andra plats men med samma antal poäng som Mali.

I kvartsfinalen ställdes man sedan mot ett Guinea som gällde som favoriter. Men Gambia höll alltså återigen tätt bakåt och i den 71:a minuten gjorde avgjorde Musa Barrow matchen med sitt andra mål i turneringen. Därtill utvisades den inhoppande anfallaren Njiei slutminuterna, vilket innebär att han är avstängd i den här matchen.

Hemmanationen Kamerun måste nu försöka lämna tragedin som skedde i åttondelsfinalen bakom sig. Åtta personer omkom i trängseln vid ett tumultartad insläpp på Olembe-stadion. Det medför nu att den här matchen, som var tänkt att spelas på samma arena, nu spelas på en annan arena

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt målsnålt

Om vi lämnar de hemska händelserna för en stund och ser till det sportsliga så var det ingen imponerande insats som Kamerun stod för i åttondelsfinalen mot Komorerna. Man lyckades visserligen vinna matchen med 2-1, men då ska vi ta med i beräkningen att ett covid-drabbat Komorerna tvingades ställa en utespelare i mål samt att de därtill åkte på en utvisning redan i den sjunde minuten.

Som vanligt i den här turneringen blev det alltså en jämn kamp. Ingen av de stora favoriter har egentligen imponerat så här långt och en delförklaring till det är de generellt undermåliga planerna som Kamerun erbjuder. Det medför framförallt att det är svårare att föra spelet och att driva upp till tempot, vilket oftast gynnar underdogsen.

Inför den här matchen är det förstås Gambia som gäller som underdogs, åtminstone hos spelbolagen. Ett spel på att Gambia vinner ger hela 8.50 gånger insatsen.

Det långsamma underlaget är säkerligen också en bidragande orsak till att det har varit en ytterst målsnål turnering. Kamerun har visserligen bjudit på en del mål både framåt och bakåt, men det har sannerligen inte Gambia. De har alltså inte släppt in något spelmål i hela mästerskapet och att lyckas bryta den sviten lär bli en rätt knepig uppgift för favoriterna Kamerun.

Kamerun är det bättre laget på pappret och man har hemmapubliken i ryggen. Den här matchen lär också bli extra känslosam med tanke på det som inträffade senast. Jag tror dock på en jämn och målsnål batalj, precis som alla Gambias matcher har varit. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) till 1.74 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.74
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:00, lördag 29 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: