Speltips Gefle – AFC Eskilstuna 8/7: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2023

Gefle IF gästas av AFC Eskilstuna i återstarten av Superettan. Matchen spelas lördag den 8 juli 2023 med avspark kl 17:00.

Gefle – AFC Eskilstuna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gefle IF fick en bra start i sin återkomst till superettan, men därefter har man haft det kämpigare. Nykomlingen var på förhand tippade att få strida i botten av tabellen och så här långt är det mycket som talar för att det kommer att bli så under hösten. På sina 12 matcher har man spelat 14 poäng, vilket ger en tolfte plats i tabellen.

Mikael Bengtssons manskap inledde alltså positivt och man avslutade även i samma anda. Detta då man vann den sista matchen innan uppehållet på hemmaplan mot Öster med 3-2. Nyttige Anton Lundin blev då matchvinnare med sitt avgörande mål i den 88:e minuten.

Dessförinnan hade Gefle emellertid tre raka förluster mot Örgryte, Sundsvall och Örebro.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett AFC med måltorka

AFC Eskilstuna är ofta svårbedömda på förhand och det har inte varit sällan som de har överraskat i positiv bemärkelse. Den gångna våren har man dock inte fått det att stämma då man endast tagit 11 poäng på 12 matcher. Därmed ligger man för tillfället på negativ kvalplats.

Uppehållet såg ut att komma lägligt för AFC då man föll tungt i två avslutande omgångarna. Man åkte då på förluster mot de båda bottenkonkurrenterna Skövde och Helsingborg. Man föll då med 1-0 i båda matcherna vilket gör att man inte har gjort mål på de fyra senaste omgångarna. Under uppehållet förlängdes måltorkan till fem raka matcher då man åkte på stryk med 2-0 mot Västerås.

Viktiga poäng står nu spel i bottenskiktet och förutsättningarna inför den här matchen är jämna. Hos spelbolagen gäller Gefle som knappa favoriter till ett odds omkring 2.50.

Gefle hade inga högre ambitioner än att säkra ett nytt kontrakt i superettan den här säsongen och så här långt har man tagit tillräckligt många poäng för att lyckas med det. Hos AFC Eskilstuna är läget mer pressat och mindre harmoniskt.

Som jag ser det är det knapp fördel Gefle, men jag räknar med att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning. AFC saknar spets framåt, men defensivt har man hållit ihop det på ett bra sätt. Före förlusterna mot Helsingborg och Skövde spelade man 0-0 mot topplagen Västerås och Gais, vilket imponerar.

AFC:s målsnålhet gör att jag inte tror att det här kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:00, lördag 8 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+