Speltips, Gefle – Djurgården 10/4: Succéerna ryker ihop

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2016

Gefle är lite av en mardrömsmotståndare för Djurgården och när de möter varandra på Gavlevallen har vi en känsla av att matchbilden kommer bli tillknäppt och utan större intensitet. Målsnålt?

En perfekt utförd bortamatch, som de uttryckte det, vilken slutade upp i en 2-0-vinst över Örebro, för att sedan köra över Falkenberg med fem mål mot noll inför hemmapubliken. Blåränderna från Stockholm, vars kunskaper och kvalitéer ifrågasatts under vintern och våren, har öppnat året på bästa tänkbara sätt och leder därmed också tabellen.

Även Gefle, som under en bra tid tillbaka alltid fått tampas nere på den undre tabellhalvan, dock utan att trilla ur serien, har inlett året starkt. I 1-1-premiären hemma mot Helsingborg fanns det kanske mer att önska, även fast resultatet inte är helt fy skam, följdes upp av en imponerande uddamålsvinst mot Sundsvall efter att den andra halvleken fått spelats med en man mer.

Kan samma nivå hållas uppe framöver? Det här kan mycket väl bli en vägvisare inför framtiden.

Det mesta talar för undern

Sju mål på två matcher – det är förstås extremt imponerande, men nu senast föll FFF ihop helt och hållet. Stod handfallna och försvarslinjen var enkel att bryta upp för DIF. Vad som varit än mer imponerande är defensiven.

Motståndarna har knappt kunnat skapa fler än ett par, tre helchanser på dessa 180 minuter. Firma Omar Colley-Marcus Hansson har fått samarbetet att klicka perfekt i mittlåset. Intressant fakta att den sistnämnda också spelat flera år i just Gefle.

Nu är Gefle kanske inte lika extremt defensivt disciplinerade nu, som de blivit kända för under åren – men det sitter fortfarande kvar en del. Mot ett formtoppat DIF lär defensiven prioriteras; att vara kompakta mellan lagdelarna och minska ytorna för motståndarna.

Som känt saknar bortalaget alltjämt deras yttrar Kerim Mrabti och Haris Radetinac, vilket skadar offensiven rejält. Anfallsstjärnan Mathias Ranégie är inte heller helt hundra efter att ha fått en smäll mot ljumsken senast.

Gefle brukar ha det enkelt att hålla DIF i schack, även om det är stockholmarna som varit den starkare klubben de senaste åren.

Under 2,5 mål spelas till acceptabla 1,95x.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 10/4
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: