Speltips, Gefle – Malmö 30/10: Bakfylla – i dubbel bemärkelse

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2016

Gefle, som alltid lyckas tråckla sig kvar i Allsvenskan, ser ut att kunna få ännu en livlina i form av en hemmamatch mot ett avbräcksfyllt och motivationslöst Malmö FF. Skräll att vänta?

Nu har de chansen att kliva upp över strecket – och vem kunde tro det för ett par månader sedan, då alla hade räknat ut Gefle totalt? De har dock kämpat på bra; hade fyra raka kryss innan den oväntade 1-0-vinsten borta över Kalmar senast.

Vad som trotts varit en myt, ser snarare ut att kunna vara sant – Gefle kan inte trilla ur Allsvenskan, oavsett vilken situation de är i. Fantastisk moral, men även klass har den nuvarande nästjumbon visats, när även Helsingborg på kvalplatsen misslyckats. Förväxla dock inte med att det är klart; först ska kvalplatsen lösas och sedan kvalet.

Nu skiljer två pinnar upp till nämnda Helsingborg, med två matcher som återstår. Bra chans till tre pinnar här medan HIF är helt under isen. Frågan är dock; överlever GIF i ett eventuellt kval?

På andra sidan planhalvan ska ett Malmö, som redan är klara vinnare av Lennart Johanssons pokal – 3-0-vinsten borta över Falkenberg, parallellt med att Norrköping torskade borta mot Elfsborg, innebar att det var klappat och klart. Och visst är det ändå helt rättvisande – MFF håller ett par klasser bättre nivå än resterande seriekonkurrenter.

Gästerna roterar och är utan motivation

Kan bakfyllan slå till för Malmö – i dubbel bemärkelse? Spelarna har ju firat rätt hårt i veckan och de två återstående matcherna ska bara spelas av.

Detta innebär att man kan vila en handfull spelare, låta andra som stått vid sidan av få chansen. Inte mindre än sex startpjäser är out, på grund av skador och slitage; Anders Christiansen, Johan Wiland, Markus Rosenberg, Magnus Wolff Eikrem, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari.

Och dessutom öppnar tränaren Allan Kuhn för att flera ska ställas åt sidan.

– De är inte klara att spela, de tränar ju inte, förklarar han till Fotbollskanalen

– Vi tänker att vi ska ha ett lag som är friska och som tycker det är jättekul att spela match på söndag.

Mer loj inställning går ju knappast att ha. Förståeligt, dock.

Som värd för matchen står alltså ett Gefle som slåss för deras överlevnad i Allsvenskan – någonting de varit experter på de senaste åren, just överlevnad. Fullt motiverade och kommer ha siktet inställt på tre färska pinnar.

Därtill är formen fin för Gefle, som toppade den här femmatcherssviten utan förlust med en bortavinst över Kalmar senast.

Oddsen på spelen till Gefles favör har chocksänkts sedan det blev klart att MFF står som vinnare av Lennart Johanssons pokal 2016, men värde finns fortfarande kvar – utan tvekan! Här tycker jag till och med att Gefle ska vara favoriter.

3,55 x insatsen för den raka ettan köper jag utan att blinka. Nordicbet är platsen och hos dem får ni en unik välkomstbonus via oss – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Gefle vinner, rak etta
Odds: 3,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 30/10
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: