Speltips Gefle – Öster 10/6: Målglada gäster

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Ett formsvagt Gefle IF gästas av Östers IF i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 10 juni 2023 med avspark kl 13:00.

Gefle – Öster

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Gefle IF fick en smakstart på säsongen då man vann sina två första matcher utan att släppa in något mål. Därefter har dock återkomsten till superettan inte varit en lika behaglig resa. På de efterföljande nio matcherna har det bara blivit en seger och två kryss. I de övriga sex matcherna har man kammat noll.

Det senaste segern kom hemma mot jumbon Skövde och därefter kunde man få med sig ett kryss från bortamötet mot Brage. Nu kommer man emellertid från tre raka förluster och i tabellen har man halkat ner till en 13:e plats.

Förra helgen föll man med 2-0 borta mot Örebro och i omgången dessförinnan räckte man inte till i rivalmötet mot Gif Sundsvall som man förlorade med 3-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öster är klara favoriter

Östers IF var topptippade av de flesta inför säsongen och med de förväntningarna i beaktning har man inte riktigt fått det att lyfta. Trots det ligger man ändå på en fjärde plats med två poäng upp till tvåan Västerås.

Den senaste tiden har Srdjan Tufegdzics manskap blandat och gett en hel del. Ser vi till de fem senaste matcherna så har det blivit tre förluster och två segrar. Efter förluster mot toppkonkurrenterna Gais och Västerås studsade man tillbaka och vann två raka mot Landskrona och J-Södra. I söndags åkte man så på ett nytt nederlag mot ett topplag i form av serieledarna Utsikten. Öster föll då med 1-0 i en jämn batalj hemma på Visma Arena.

Nu återstår en match innan sommaruppehållet och här är det Öster som gäller som relativt klara favoriter. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 1.66 gånger insatsen.

På pappret har Öster en, med superettan-mått, väldigt stark trupp. Där kan Gefle inte mäta sig, men några givna segrar kan man sällan tala om på förhand i den här serien.

Öster är med sina 21 mål och 15 insläppt superettans näst målgladaste lag. I åtta av deras elva spelade matcher har det gjorts över 2.5 mål. I Gefles fall har det gjorts över 2.5 mål i fyra av deras sex senaste matcher. Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro att det kommer att bjudas på en del mål även i den här matchen. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+