Speltips Gefle – Östersund 22/7: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 21 juli 2023

Mittenlagen Gefle IF och Östersunds FK gör upp i den 15:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 22 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Gavlevallen.

Gefle – Östersund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Nykomlingen Gefle IF har haft både toppar och dalar i sin återkomst till superettan, men totalt sett har man överträffat förväntningarna. Inför säsongen var man, av de flesta, tippade i botten. Med snart halva säsongen spelad innehar man nu en åttonde plats i tabellen sedan man spelat ihop 18 poäng på 14 matcher.

Gefle inledde säsongen starkt och därefter följde en sämre period under den senare delen av våren. Innan sommaruppehållet tog man en viktig seger hemma mot Öster och sedan återstarten har man stått för två bra prestationer.

Förra helgen var man mycket nära att få med sig tre poäng borta mot topplaget Gais, men hemmalaget fick in en kvittering till 1-1 på tilläggstid. Dessförinnan besegrade man AFC Eskilstuna hemma med 2-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen vill gå framåt

Östersunds FK är en poäng före Gefle i tabellen och deras säsong har haft en liknande utveckling. De inledde piggt, men mattades sedan av under maj månad där man gick segerlösa i sex raka matcher. Innan uppehållet kunde man så bryta den trenden i och med segern hemma möt Örgryte.

Sedan återstarten har det blivit en förlust och en seger för ÖFK. För två veckor sedan föll man med 1-0 borta mot Helsingborg efter ett sent avgörande mål av hemmalaget. Förra helgen kunde sedan studsa tillbaka och ta en övertygande 4-1-seger hemma mot Landskrona.

Förutsättningarna är nu jämna inför det här mötet. Hos spelbolagen gäller Östersund som knappa favoriter till omkring 2.30 gånger insatsen.

På pappret är Östersund det något vassare laget medan Mikael Bengtssons Gefle är mer av ett hårt arbetande kollektiv. De sistnämnda stod för en solid försvarsinsats mot Gais senast, men på hemmaplan brukar de vara mer framåtlutade. I fyra av deras fem senaste hemmamatcher har det gjorts över 2.5 mål totalt.

Samtidigt gjorde Östersund fyra mål senast och lär komma till den här bortamatchen med siktet inställt på tre poäng. Dessa förutsättningar tror jag kan borga för en mer öppen matchbild, mellan två jämnstarka lag. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.94 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 22 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: