Speltips Gefle – Sundsvall 31/5: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 31 maj 2023

Gefle IF tar emot Gif Sundsvall i den tionde omgången av Superettan. Matchen spelas onsdag den 31 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Gavlevallen.

Gefle – Sundsvall

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Gefle IF fick en bra start i återkomsten till superettan då man vann sina två inledande matcher mot Trelleborg och Helsingborg. Därefter har dock inte poängen trillat in i en lika strid ström då man endast har tagit en seger på de sju senaste matcherna.

I sin senaste hemmamatch kunde Mikael Bengtssons manskap besegra jumbon Skövde med 4-1. Därefter följde två raka bortamatcher där man först spelade 1-1 borta mot Brage och i lördags föll man med 3-1 borta mot Örgryte.

Gefle var tippade att strida i botten av tabellen inför säsongen och trenden pekar just nu i den riktningen. Med sina elva inspelade poäng på nio matcher ligger man strax ovanför negativ kvalplats inför den här omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gefle saknar spets

Gif Sundsvall är också de nykomlingar i superettan sedan man åkt ur allsvenskan förra säsongen. Precis som Gefle inledde man säsongen med två raka segrar och tillika två hållna nollor. Därefter har man blandat och gett desto mer.

Inför lördagens hemmamöte mot Skövde hade Giffarna bara tagit en poäng på de tre föregående matcherna. Man hade då förlorat och gått mållösa i bortamötena mot Brage och Örgryte samt spelat 1-1 hemma mot Helsingborg. Här kunde man så ta tre välbehövliga poäng sedan Skövde åkt på en utvisning i slutskedet av den första halvleken. Med 0-0 i halvtid kunde Gif Sundsvall sedan utnyttja det numerära överläget och vinna matchen med 2-0.

Rivalerna Gefle och Sundsvall möttes senast i en tidig träningsmatch i början februari som slutade 1-1. När de nu möts igen talar det mesta för att det kommer att bli en jämn fight.

Hos spelbolagen gäller emellertid Gefle som knappa favoriter, men som jag ser det borde förhållandet vara det omvända. Gif Sundsvall har individuell kvalitet som Gefle saknar och det bör kunna fälla avgörande både i den här matchen och över en hel säsong.

Som kollektiv är Gefle väldigt lojala och hårt arbetande och det lär krävas om man ska hänga kvar i superettan. De lär kunna hålla ihop det väl även i den här matchen, men för mig är det fördel Giffarna. Mitt spel blir X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.14 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 2.14
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 31 maj
TV: 
Stream:  Discovery+