Speltips Gefle – Västerås 6/5: Knapp fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2023

Nykomlingarna Gefle IF gästas av Västerås SK i den sjätte omgången av superettan. Matchen spelas lördag den 6 maj 2023 med avspark kl 15:00 på Gavlevallen.

Gefle – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gefle IF fick en kanonstart på säsongen i sin återkomst till superettan. I de två första omgångarna besegrade man de topptippade Skånelagen Trelleborg och Helsingborg, men därefter har man haft det tuffare.

I den tredje omgången föll man med 2-1 borta mot J-Södra och därefter spelade man 1-1 hemma mot Utsikten. I den matchen hade man då fördelen av spela en man mer under matchens sista dryga 35 minuter sedan gästerna åkt på en utvisning.

Förra helgen blev det sedan en ny förlust då man ställdes mot Landskrona på bortaplan. Hemmalaget gjorde matchens enda mål i slutet av den första halvleken. Därmed står Gefle på sju poäng efter fem spelade matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stabilitet i båda lagen

Västerås inledde också de säsongen på ett övertygande sätt. I Svenska Cupen spelade man oavgjort mot AIK och den fina formen tog man sedan med sig in i superettan-säsongen.

Efter fyra spelade seriematcher hade man tre segrar och ett kryss efter att ha slagit Brage, Helsingborg och Örebro samt spelat oavgjort mot Örgryte. Förra helgen kom så första fölusten då man inte kom upp i samma nivå som tidigare i bortamötet mot J-Södra. Hemmalaget var totalt sett det bättre laget och vann rättvist med 2-1 på Stadsparksvallen.

Som helhet har emellertid Kalle Karlsson fått ihop sitt Västerås på ett sätt som ser klart mer lovande ut än på mycket länge. De var starka även i höstas och har nu fått kontinuitet i både spelsätt och truppbygge.

Detsamma kan sägas om Mikael Bengtssons Gefle, men här är spelarmaterialet mer begränsat. Det har visat sig i de senaste matcherna och nu gäller det att försöka hitta tillbaka till det man gjorde så väl i de två inledande matcherna.

Västerås gäller som rättfärdiga favoriter då de är det spelskickligare laget. Samtidigt är Gefle ett hårt arbetande kollektiv som är svårforcerade och som oftast i den här serien lär det bli en relativt jämn batalj.

Båda lagen har släppt in få mål så här långt och jag tror inte att det kommer bli något målfyrverkeri här heller. Mitt spel blir X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 6 maj
TV: 
Stream:  Discovery+