Speltips, Genoa – Lazio 6/2: De vinner ”hörnmatchen”

Spelbloggare Publicerat: 5 februari 2016

Lazio och hörnor brukar vara en vinnande kombination. När de välkomnas till Stadio Luigi Ferraris av Genoa under lördagskvällen – tar vi ställning i ”hörnmatchen”.

Besvikelser – det kan vi titulera både Genoa och Lazio som. Stora sådana.

För att se det så enkelt som möjligt – är det bara att jämföra fjolårets tabellposition med var de hittas just nu. Då: Lazio, trea, och Genoa, sexa. Nu? På nionde- respektive sextondeplats. Brutal skillnad.

Det är väl inte oväntat att Genoa skulle klappa ihop, men att de fortfarande riskerar att trilla ur serien är katastrofalt. Truppen, den är ändå inte så pjåkig. För Lazio, som hade hoppet om att kunna utmana om scudetton, skiljer hela 21 pinnar upp till ettan Napoli – och då är endast 23 matcher avverkade.

Värden har hela truppen intakt medan Lazios skadebekymmer är fortsatt stora. Anfallaren Alessandro Matri avstängd på det.

Genoa har varit en av Lazios största mardrömsmotståndare de senaste åren och innan 0-2-förlusten i det omvända mötet denna säsong, hade de vunnit åtta (!) raka inbördes matcher. Då har Lazio varit de som i slutändan nått bäst placering under samtliga av dessa år.

Skapar flest hörnor – hemma och borta

Känslan är att Genoa ska ha en bra möjlighet att skaka om Lazio på nytt – oddssättarna ställer till och med ut dem som knappa favoriter – och det stärker vår tro på att bortalaget ska vinna en annan ”match i matchen” – hörnfajten.

Spelförande kan vi kallt räkna med att Lazio kommer vara och för deras del brukar bollinnehavet ofta resultera i hörnor. Faktum är att de, i snitt, skapar flest på såväl hemma- som bortaplan i Serie A. På resande fot: 6,0 framåt och 3,9 bakåt. Genoa har knapp övervikt framåt på hemmaplan, precis som de flesta.

Om Genoa kan hålla emot en bit in i matchen, kanske till och med leda den, ökar det förstås Lazios hörnmöjligheter i takt med att de måste pusha upp positionerna och anfalla mer desperat. Som Genoa spelat försvarsspel på sistone borde det vara troligt; en knapp 0-1-torsk mot Juventus senast och 0-0 mot Fiorentina innan dess. Lazio blandar en del – dock bara vunnit en av de fem senaste matcherna.

Lazio -0,5 hörnor (asian handicap) spelas till 1,98x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Lazio -0,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 6/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Genoa 2,65 betrally logo
Oavgjort 3,30 unibet logo
Lazio 2,85 mybet logo
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,73 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: