Speltips Gent – Pogon Szczecin 9/8: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 9 augusti 2023

Belgiska AA Gent och polska Pogon Szczecin gör upp i den tredje rundan av kvalet till Conference League. Den första matchen spelas onsdag den 9 augusti 2023 med avspark kl 20:00.

Gent – Pogon Szczecin

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen

I den något invecklade belgiska seriemodellen kunde Gent till slut knipa en placering som gav dem chansen till spel i Conference League. I grundserien slutade man på femte plats och därefter kunde man vinna den efterföljande kvalserien där de fyra topplagen inte ingick.

Förra säsongen stod man också för ett par fina insatser i just Conference League. Det bar till slut fram till en kvartsfinal där man blev utslagna av de slutliga mästarna West Ham. Dessförinnan hade man slutat tvåa i den grupp som vanns av Djurgården.

Gent har nu fått en bra start på den här säsongen. I Conference League-kvalet slog man slovakiska Zilina både hemma och borta och i ligaspelet har man vunnit båda de inledande matcherna. Senast i söndags besegrade man Mechelen med 1-0 på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jens Gustafssons Pogon Szczecin

Jens Gustafssons MKS Pogon från Szczecin avslutade förra säsongen starkt och kunde till slut bli fyra i tabellen. Precis som Gent så har man även inlett den här säsongen på ett övertygande sätt då man vunnit samtliga sina fyra tävlingsmatcher.

I Conference League-kvalet ställdes man mot Linfield från Nordirland och det blev två svängiga tillställningar. Pogon vann det första mötet på bortaplan med hela 5-2 och hemma i Szczecin kunde man sedan vinna med 3-2 efter att Linus Wahlqvist gjort ett av målen. I ligaspelet har Pogon Szczecin också hunnit spela två matcher där man gått segrande i båda.

Jens Gustafsson gör nu sin andra säsong som huvudtränare för Pogon och det borde tala för att bitarna sitter på plats. Så här långt har det sett lovande ut, men nu väntar en tuff uppgift.

Hos spelbolagen gäller Gent som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.33 gånger insatsen. Spelbolagen lutar också tydligt åt att det kan bli en målrik tillställning och det är lätt att förstå om man ser till båda lagens resultatet i den föregående kvalrundan. Gent vann då sitt dubbelmöte med totalt 10-3 och Pogons segersiffror var 8-4.

Min känsla är dock att det här kommer att bli ett jämnare och tätare dubbelmöte. Jens Gustafssons manskap lär nog vara mer inriktade på att hålla ett kompakt försvarsspel och jag tror att man kommer kunna hålla ihop det på ett bra sätt. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, onsdag 9 augusti 2023
TV: 
Stream: