Speltips Georgien – Belgien 24/6: Ny skräll?

Martin Efvergren Publicerat: 24 juni 2023

Hemmanationen Georgien ställs mot Belgien i den andra omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas lördag den 24 juni med avspark kl 18:00 i Tbilisi, Georgien.

Georgien – Belgien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Georgien står, tillsammans med Rumänien, som värdnation för U21-EM 2023. I grupp A hittar vi de förstnämnda tillsammans Nederländerna, Belgien och Portugal.

Det rådde ingen tvekan om att Georgien var en stor underdog i den här gruppen. Mellan Nederländerna, Belgien och Portugal var förutsättningarna jämna, men att Georgien skulle sluta sist i gruppen var nog de flesta övertygade om.

Nu ser läget helt annorlunda ut sedan hemmanationen stått för en rejäl skräll i premiärmatchen mot de förra EM-finalisterna Portugal i onsdags. Trots att Georgien, till stora delar, var tillbakatryckta lyckades man vinna med 2-0 sedan man gjort två sena mål i den första halvleken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett starkt kollektiv

Som värdland behövde Georgien inte kvalspela för att kvalificera sig för detta U21-EM. Det gör dem också mer svårbedömda på förhand. Belgien däremot, kommer från en kvalgrupp där man gick obesegrade och vann före, bland annat, Danmark och Turkiet.

I premiären i onsdags ställdes Belgien mot grannlandet Nederländerna och där såg belgarna ut att vara tagna av stundens allvar i den första halvleken. Nederländerna skapade mängder av chanser, men på något sätt lyckades belgarna få med sig 0-0 till halvtid. I den andra halvleken kunde sedan Belgien höja sig ganska rejält. Här blev matchen jämn men trots att båda lagen skapade väldigt många målchanser slutade det ändå 0-0.

Belgien gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på att de vinner matchen ger omkring 1.50 gånger insatsen.

Frågan är nu om Georgiens insats mot Portugal var en engångshändelse där man råkade ha marginalerna på sin sida eller om man kan fortsätta att rubba förhandsfavoriter. Hemmaplansfördelen ska inte underskattas och med insatsen mot Portugal i ryggen lär inte stödet minska till den här matchen.

Får man ihop det som kollektiv kan man som underdog fälla stora nationer i ett U21-EM. Sverige har gjort det och jag utesluter inte att detta Georgien kan fortsätta göra det med sin hemmapublik i ryggen.

Belgien är ett på pappret bättre lag, men de imponerade inte i premiären. Kan Georgien sätta sin defensiv lika väl som Portugal tror jag att man kan ta poäng även i den här matchen. Mitt spel blir Georgien +1 (asian hcp) till 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Georgien +1 (asian hcp)
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 24 juni 2023
TV: 
Stream: