Speltips Georgien – Israel 1/7: Skrällag

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2023

Skrällagen Georgien och Israel gör upp i kvartsfinalen av U21-EM 2023. Matchen spelas lördag den 1 juli med avspark kl 18:00 i Tbilisi, Georgien.

Georgien – Israel

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmanationen Georgien har överträffat alla förväntningar i detta U21-EM. Som underdog i en grupp tillsammans med Portugal, Nederländerna och Belgien gick man obesegrade och vann därmed grupp A före Portugal.

Som värdnation behövde Georgien inte kvala för att ta sig till detta mästerskap och var därför mer svårbedömda inför turneringen. Premiärmotståndaren Portugal hade nog därav inte riktigt koll på vad som väntade då Georgien lyckades, mycket tack vare en solid, defensiv lyckades vinna den matchen med 2-0.

I den andra matchen mot Belgien visade Georgien prov på stark moral då man vände ett 2-0-underläge till 2-2 efter ett kvitteringsmål i slutminuterna. Därefter räckte det med kryss i den sista matchen mot Nederländerna. Återigen stod Georgien för en solid insats när man fick med sig 1-1 från den matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt

Det har slumpat sig som så att U21-EM:s två stora positiva överraskningar Georgien och Israel nu ställs mot varandra i den här kvartsfinalen. För även Israel har överträffat alla förväntningar då man lyckades knipa andraplatsen i grupp C.

I premiären stod man för en bragdartad insats då man kunde få med sig 1-1 mot de regerande mästarna Tyskland. Detta trots att en utvisning gjorde att man fick spela hela den andra halvleken i numerärt underläge. Den imponerande gruppvinnaren England rådde man inte på i den andra matchen, men andraplatsen kunde säkras efter att man slagit Tjeckien med 1-0 i onsdags.

Vi har nu alltså att göra med två skrällag och förutsättningarna inför den här kvartsfinalen är jämna. Georgiens hemmastöd gör emellertid att de gäller som knappa favoriter till ett odds omkring 2.50.

Framförallt är det ett starkt kollektiv som har tagit de här båda lagen till kvartsfinal. Georgien har varit något vassare framåt medan Israel i större utsträckning har förlitat sig på en välorganiserad defensiv.

Jag köper att Georgien bör ses som knappa favoriter, men det kommer sannolikt bli en annorlunda matchbild jämfört med de tidigare matcherna då man kunnat förlita sig mer på snabba omställningar. Som jag ser det är det mycket som talar för att det kommer att bli en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 1 juli 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo