Speltips Georgien – Norge 28/3: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Viktiga poäng står på spel när Georgien och Norge gör upp i den andra omgången av EM-kvalet. Matchen spelas tisdagen den 28 mars 2023 med avspark kl 18:00.

Georgien – Norge

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Georgien och Norge hör till EM-kvalets grupp A där Spanien gäller som klara favoriter. Norge föll borta mot Spanien i lördags medan Georgien gör sin första match i gruppspelet denna tisdagskväll. Förutom dessa tre länder finns även Skottland och Cypern i gruppen. De båda möttes i Glasgow i helgen och skottarna vann då med 3-0.

Willy Sagnols Georgien hade det tufft i det senaste VM-kvalet där man slutade näst sist i Sveriges grupp. Under höstens Nations League visade man emellertid att man är ett landslag på uppgång. Man vann då sin grupp i överlägsen stil före Bulgarien, Nordmakedonien och Gibraltar.

Georgien kommer nu från en träningsmatch mot Mongoliet i lördags. Där vann med hela 6-1, men det är svårt att dra några växlar från den insatsen. Värt att notera är att den nye storstjärnan Kvaratskhelia vilades.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lurig bortamatch för Norge

Ståle Solbakkens Norge tog sig an Spanien i Malaga med oväntat offensiva ambitioner. Trots avsaknaden av skadade Erling Haaland försökte ta sig an matchen på ett relativt framåtlutat sätt.

Norge fick dock ingen vidare bra start på matchen då spanjorerna tog ledningen efter 13 spelade minuter. Därefter kunde norrmännen äta sig in i matchen och var faktiskt, under en period, det dominerande laget. I slutskedet av matchen kunde dock Spanien avgöra med två mål som gav en 3-0-seger som inte riktigt speglade matchbilden.

Viktiga poäng står nu på spel då Skottland, som huvudkonkurrenten till de här båda lagen, vann sin match mot Cypern. Norge gäller som favoriter till ett odds omkring 2.10, men Georgien är ett lag att se upp med. Det fick inte minst Sverige erfara då man föll med 2-0 i Georgien i VM-kvalet.

Sedan dess har en viss ”Kvaradona” slagit igenom med dunder och brak och det blir förstås en nyckel för Norge att få stopp på hans framfart. Solbakken vill spela en modernare fotboll i bemärkelsen offensivare och med mer bollinnehav. Det visade man mot Spanien och man lär inte ha några andra ambitioner i den här matchen.

Sammantaget gör detta att jag tror på en relativt öppen matchbild där båda lagen vill anfalla. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, tisdag 28 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo