Speltips, GIF Sundsvall – Hammarby 15/8: Oddssättarna ställer ut fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2016

Med helt olikpekande formkurvor drabbar GIF Sundsvall och Hammarby samman på Norrporten Arena. Stockholmarna må vara i bättre form, men ska de verkligen vara favoriter? Det ställer vi oss starkt tveksamma till.

Ett av vårens stora utropstecken var GIF Sundsvall, som med deras frejdiga fotboll skördade stora framgångar och hittades uppe på den övre tabellhalvan. Men vad har hänt därefter? Allt har vänt, totalt. Resultatet efter uppehållet; fyra förluster och en vinst. Då kom dessutom trean mot ett då helt iskallt Djurgården.

För Hammarby börjar vindarna äntligen vända. Stockholmarna har varit extremt utsatta i tabellen sedan en tid tillbaka, men efter två raka vinster – 2-0 mot Gefle, borta, och 2-1 mot Kalmar, hemma – har de fått lite andrum. Det skiljer förvisso bara två pinnar ner till kvalplatsen före söndagens matcher, men flera konkurrenter nedan och runtom har redan en match mer spelad.

Och Sundsvall, de hittas i sin tur två pinnar ovanför Hammarby. En trea in på kontot skulle alltså vara extremt skönt och betydelsefullt för båda klubbarna just nu.

I skrivandets stund har skaderapporterna ännu inte lämnats från klubbarna. Lars Krogh Gerson är i alla fall avstängd för Sundsvall och huruvida Noah Sonko-Sundberg är redo för spel efter sitt OS-äventyr är tveksamt. Truppmässigt ligger Hammarby bra till.

Sundsvall ska vara favoriter

Formkurvorna till trots – ska verkligen Hammarby vara favoriter här? Undertecknad tycker faktiskt inte det.

Allt som allt värderar jag Sundsvall och Hammarby som hyfsat jämna. Nu har värden förlorat Pa Dibba – till just Hammarby, huruvida han kommer medverka är oklart. Rent karriärmässigt är det säkerligen ett bra kliv för honom, men det är inte så att nivån direkt höjs.

I en serie som Allsvenskan, där alla kan slå alla, är hemma-/bortafaktorn av extremt stor vikt. Att då Hammarby, som hittas under Sundsvall i tabellen, presenteras som favoriter är helt enkelt missvisande.

Detta borde snarare ses som en utmärkt möjlighet att studsa tillbaka för Sundsvall, mot ett tunt Hammarby…

Sundsvall att vinna, med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort, spelas till 2,14 x polletterna hos Betsafe, som ni läsare hos oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Sundsvall vinner, draw no bet (DNB)
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (UNIK: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 15/8
TV:  viasatsport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: