Speltips Gif Sundsvall – Östersund 18/4: Norrlandsderby

Martin Efvergren Publicerat: 18 april 2023

Det vankas Norrlandsderby i superettan då Gif Sundsvall tar emot Östersunds FK i den tredje omgången. Matchen spelas tisdag den 18 april 2023 med avspark kl 19:00.

Gif Sundsvall – Östersund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Gif Sundsvall hade inte mycket att sätta emot då man var långt ifrån att lyckas hänga kvar i allsvenskan förra säsongen. Nu får man ta nya tag i superettan och av de två inledande omgångarna att döma har man tagit sig an den uppgiften på bästa sätt.

Giffarna leds från och med den här säsongen av den blott 27 år gamle Douglas Jakobsen som hämtats från Sollentuna. I truppen finns emellertid gott om rutin i spelare som Pontus Engblom, Linus Hallenius, Robert Lundström och Rasmus Lindqvist.

Den unge Jakobsen har nu fått en kanonstart. Efter två spelade matcher står man på två segrar och noll insläppta mål. I premiären slog man Landskrona hemma med 2-0 och därefter besegrade man AFC Eskilstuna med 1-0 borta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät batalj

Östersunds FK är en klubb som har prövats rejält de senaste säsongerna, både ekonomiskt och sportsligt. Förra säsongen såg man länge ut att åka ur superettan, men en starkt slutforcering gav till slut en möjlighet att kvala sig kvar. I det kvalet lyckades man besegra Falkenberg.

De flesta har tippat att Östersund kommer få det tufft även den här säsongen. Av de två inledande matcherna att döma ser man emellertid ut att kunna hävda sig på ett bra sätt.

I premiären tog man emot den, av många, topptippade nykomlingen Gais. ÖFK hamnade då i underläge i den första halvleken, men kunde sedan forcera ett kvitteringsmål i slutminuterna av den andra halvleken. Förra helgen gästade man sedan Örebro SK i en jämn tillställning som förblev mållös.

Nu väntar så ett Norrlandsderby där extra prestige står på spel. Gif Sundsvall gäller som favoriter, men som vanligt i den här serien – i synnerhet så här tidigt på säsongen – så är det relativt ovisst.

Mycket tack vare ett solitt försvarsspel har Giffarna vunnit sina två inledande matcher utan att släppa in mål. På andra sidan har vi ett ÖFK som gjorde minst antal mål av alla i superettan förra säsongen, men som också de varit täta bakåt i de två inledande matcherna.

Det är fördel Gif Sundsvall, men jag räknar framförallt med att det här kommer att bli en jämn och tät batalj. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.88 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, tisdag 18 april
TV: 
Stream:  Discovery+