Speltips GIF Sundsvall – Västerås 8/7: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2023

GIF Sundsvall och Västerås SK gör upp i återstarten av Superettan. Matchen spelas lördag den 8 juli 2023 med avspark kl 15:00.

GIF Sundsvall – Västerås

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gif Sundsvall har blandat och gett en hel del under våren där endast en av lagets tolv matcher slutade oavgjort. Totalt har man spelat ihop 16 poäng vilket ger en tionde plats i tabellen inför återstarten av superettan.

Giffarna avslutade våren med två raka förluster mot toppmotstånd i form av serieledarna Utsikten och Gais. Man hade då inte mycket att sätta emot i någon av de två matcherna som förlorades med klara siffror.

Dessförinnan hade man emellertid vunnit två raka matcher mot bottenlagen Skövde och Gefle. Sammantaget kan man nog påstå att dessa fyra matcher visar att Gif Sundsvall ser ut att förbli ett mittenlag den här säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås är mer kompletta

Västerås SK kan däremot sikta högre då man verkligen har visat att man är ett lag som kan utmana om avancemang till allsvenskan. På sina 12 matcher har man tagit 24 poäng, vilket ger en andraplats i tabellen.

Kalle Karlssons lagbygge såg starkt ut redan under Svenska cupen och därifrån har man fortsatt att leverera på en jämnhög nivå. Man har bara förlorat två matcher så här långt och man avslutade våren med två raka segrar mot Östersund och Skövde.

Västerås två förluster har kommit på bortaplan på naturgräs, men på konstgräs är man alltjämt obesegrade. Att den här matchen i Sundsvall spelas på det sistnämnda underlaget talar således till västeråsarnas fördel. De gäller också som favoriter till dryga dubbla insatsen.

Det finns emellertid spets framåt hos Gif Sundsvall. Med spelare som Hallenius, Engblom, Simba och Bengtsson är man aldrig ofarliga. Samtidigt har VSK varit väldigt solida bakåt och har endast släppt in totalt åtta mål.

Precis som de flesta matcher i den här serien lär det här bli en jämn batalj, men som jag ser det har Västerås goda chanser att gå segrande. Som kollektiv sitter de ihop på ett bättre sätt och allt talar för att de kommer vara ett topplag hela vägen. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Västerås vinner till 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 8 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+