Speltips Gimnasia La Plata – Velez 13/9: Buenos Aires-derby

Martin Efvergren Publicerat: 13 september 2023

Buenos Aires-klubbarna Gimnasia La Plata och Velez Sarsfield gör upp i den argentinska högstaligan Liga Profesional Argentina. Matchen spelas onsdag den 13 september 2023 med avspark kl 23:00 svensk tid.

Gimnasia La Plata – Velez

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gimnasia La Plata spelade ihop 30 poäng på 27 matcher i den första delen av den argentinska ligasäsongen som är indelad i två faser. Det innebar att man tillhörde bottenskiktet då man slutade 22:a av 28 lag.

Av den andra delen av säsongen har man nu spelat tre matcher och Gimnasia La Plata har så här långt kammat noll. Det gör att man ligger sist i grupp A som består av 14 lag.

Senast man spelade var för knappt två veckor sedan då man föll med 2-1 hemma mot Independiente. Dessförinnan hade man förlorat med 3-0 mot Talleres följt av en 2-0-förlust mot Colon.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Velez Sarsfield är, precis som Gimnasia La Plata, hemmahörandes i Buenos Aires och även de har en motigare säsong bakom sig. I den första delen av säsongen skrapade man ihop 27 poäng gav en 25:e plats i den 28 lag starka tabellen.

Velez är nu i samma grupp som Gimnasia, men man har fått en bättre omstart. Man kommer nu senast från en imponerande 2-0-seger mot den tidigare serieettan River Plate som lär ge anledning till framtidstro. Därmed har man vunnit sina två hemmamatcher, men däremellan föll man med 2-1 borta mot Independiente.

Gimnasia La Plata och Velez Sarsfield möttes senast i slutet av januari och då var det hemmalaget Velez som gick segrande med 3-1. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna där Gimnasia La Plata gäller som ytterst knappa favoriter.

Gimnasia La Plata kommer från tre raka förluster och deras främsta problem den här säsongen har varit att man har släppt in för många mål. På de första 27 matcherna var man sämst i serien med sina 38 insläppta mål. Trots det slutade man ändå tre poäng före Velez.

Velez problem har istället varit det omvända, det vill säga den offensiva produktionen. Nu lär man emellertid komma till den här matchen med en god känsla efter segern mot River Plate senast. Utgången av den här matchen känns oviss, men jag finner anledning att tro att det kommer att göras ett par mål. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 23:45, onsdag 13 september 2023
TV: 
Stream: