Speltips Girona – Elche 23/8: Playoff-drama!

Martin Efvergren Publicerat: 20 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Första mötet mellan Girona och Elche i kvalet till La Liga slutade 0-0 och nu ska det avgöras vem som går segrande. Girona hålls som favoriter men förutsättningarna är väldigt jämna och Elches trygga defensiv bör kunna bärga minst ett kryss under ordinarie speltid.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Girona slutade på femteplats i Segunda division vilket innebar att man säkrade en plats i kvalspelet om en plats i La Liga. I semifinalen av detta kvalspel besegrade man Almeria med 1-0 i det första mötet och 2-1 i det andra mötet.

Elche knep till slut den sjätte och sista kvalplatsen och ställdes därmed mot trean Real Zaragoza, vilka man en aning överraskande lyckades besegra efter att ha vunnit den andra matchen med 1-0 efter 0-0 i match ett av detta dubbelmöte.

Allt pekar mot en dramatisk och jämn drabbning då de här båda lagen ska göra upp om den åtråvärda biljetten till La Liga-spel den kommande säsongen. Första mötet slutade alltså 0-0 där Elche hade hemmaplansfördel. Girona har således chansen att avgöra det här hemma på Estadi Municipal de Montilivi, men förutsättningarna är väldigt jämna.

Elche är undervärderade

Efter 42 spelade matcher slutade Girona två poäng före Elche. Girona-tränaren Fransisco tog över laget så sent som i juni månad och förfogar över ett erfaret lag där 33-årige Cristhian Stuani är den stora stjärnan. Stuani har svarat för hela 31 mål på 39 matcher den gångna säsongen och kan förstås komma att bli tungan på vågen i den här matchen.

Girona har en stark månad bakom sig där man endast förlorat 1 av de 9 senaste matcherna. Man går också in som favoriter i det här mötet då en hemmaseger står i dryga 2 gånger pengarna.

Men Elche är också de ett gediget lag som har letts av Pacheta sedan februari 2018. Truppen består nästan enbart av spanjorer där brassen Jonathas som togs in från Hannover under säsongen utgör ett undantag. På de 15 matcher han spelat har han hunnit göra 7 mål. I första mötet var han dock avstängd – men är nu tillbaka när det ska avgöras vilket är en viktig förstärkning för Elche.

Elche har bara gjort 1 mål på de 3 senaste matcherna men samtidigt har man hållit nollan i samtliga. Alla matcher i det här kvalspelet, både vad gäller Elche och Girona, har varit defensivt präglade och få mål har gjorts. Detsamma gäller de inbördes mötena mellan de här lagen den här säsongen där Elche faktiskt gått segrande i båda efter vinster med 2-0 och 1-0.

I den bemärkelsen bör Elche ha ett mentalt övertag. Tryggheten i att man har hållit nollan i 6 raka halvlekar lär heller inte minska deras chanser i det här mötet. Girona är favoriter men hemmaplansfördelen spelar mindre roll i dessa tider och med tanke på hur jämna förutsättningarna är finner jag spelvärde i att Elche kommer klara minst ett kryss efter ordinarie tid.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Elche +0.5 (asian handicap)
Odds: 1.74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 22:00, söndag 23 augusti
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo