Speltips Girona – Real Madrid 30/9: Oväntat toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 30 september 2023

Uppstickaren Girona tar emot Real Madrid i den åttonde omgången av La Liga. Matchen spelas lördag den 30 september 2023 med avspark kl 18:30.

Girona – Real Madrid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Girona slutade på tionde plats i La Liga förra säsongen och den här säsongen ser man ut att ha tagit ett par steg framåt. Man kommer nu till det här toppmötet med sex raka segrar och totalt 19 inspelade poäng på de sju första ligamatcherna.

Gironas huvudtränare Michel gör nu sin tredje säsong i klubben och verkar nu ha fått alla bitar på plats. Efter krysset borta mot Real Sociedad i premiären har man alltså gått rent. Visserligen har man ännu inte prövats mot ligans allra bästa, men man kommer från en stark 2-1-seger borta mot Villarreal och dessförinnan slog man Mallorca hemma med hela 5-3.

Nu väntar så det där riktiga testet för succégänget från Girona då man gästas av Real Madrid på lördagskvällen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid steppar upp

Real Madrid har inlett säsongen stabilt, men förra helgen åkte man på en rejäl plump i protokollet. Detta då man föll med 3-1 i derbyt mot Atletico Madrid främst på grund av en försvarsmässigt svag insats.

I onsdags kunde så Carlo Ancelottis manskap studsa tillbaka och ta en solid 2-0-seger hemma mot Las Palmas. Och det trots att man valde att vila en viss Jude Bellingham som varit lagets solklart starkast lysande stjärna så här långt. Att Real Madrid lyckades vinna de sex första matcherna på säsongen var till stor del på grund av honom.

Girona och Real Madrid möttes senast i slutet av april och det var då de förstnämnda som gick segrande med 4-2 på hemmaplan. När de nu möts igen gäller ändå Real Madrid som favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring dubbla insatsen.

Real Madrid har inte spelat någon bländande fotboll så här långt, men jag tror att det här är en sådan match där deras individuella spets kommer fälla avgörande. Vinicius Junior är därtill på väg tillbaka då han spelade en halvtimme senast.

Girona har gjort det fantastiskt bra och kommer säkerligen bjuda på tufft motstånd även här. Jag lutar ändå åt att ett fullt påkopplat Real Madrid kommer hitta en väg att vinna den här matchen. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Real Madrid vinner till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 30 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo