Speltips, Granada – Las Palmas 6/2: Upplagt för målfest

Spelbloggare Publicerat: 6 februari 2017

Situationen är desperat Primera Divisións tabelljumbo Granada och när de tar emot ett formstarkt Las Palmas på Estadio Nuevo Los Cármenes måste siktet ställas in på tre färska pinnar. Lyckas de lösa det? Helt annan fråga.

Kört är det absolut inte, men det ska extremt mycket till för att Granada ska kunna överleva i årets Primera División – ur kvalitetssynpunkt samt med det avstånd som skapats; åtta pinnar och en handfull mål i målkolumnen att hämta in.

Att det ser mörkt ut, är att uttrycka det milt. På de flesta håll och kanter har Granadas överlevnadschanser mer eller mindre helt och hållet suddats ut. 10 inkasserade pinnar på 20 matcher talar sitt tydliga språk.

Las Palmas hittar vi i det trygga mittenskiktet av tabellen, utan risk att trilla ur serien eller chans på att plocka en Europabiljett. Förvisso ”bara” sju poäng upp till topp sex, men det ska inte kunna hämtas in i den här konkurrensen. Där de hör hemma, med andra ord?

Granada är fortfarande skadeskjutet, men ingenting nytt på tapeten som rapporterna ser ut nu.

Överspelet klickas i

Här kan vi bjudas på en underhållande fajt, är min bestämda tanke.

Granada måste bli mer desperata. I det här tempot trillar de, jumbo i tabellen, ur med dunder och brak – snittet är ju på en halv poäng per match. Under all möjlig kritik, det ska inte sopas under mattan med, men frågan är snarare; håller Granada för mycket mer? Nja.

Här måste de ändå kliva på framåt och bli sårbara, mot den här typen av motstånd. Passande eller inte, svårt att sia – Las Palmas har stora offensiva kvalitéer, liksom defensiva brister.

Målfokus istället, alltså. Ser vi till inbördes mötena de senaste åren har det blivit fantastiska historier; 5-1, 3-2 och 4-1. I två av dessa, den först- och sistnämnda, har Las Palmas stått som värd.

Gästerna kommer, utan tvekan, trivas med de ytor som uppstår och bör kunna utnyttja dessa – men utan att själva straffas? Blir svårt. De kommer dessutom från en stark prestation, i synnerhet framåt, när 0-1 vändes till 3-1 mot Valencia.

Målsnittet i Las Palmas matcher är 3,1 till antalet medan Granadas är 3,0.

Över 2,5 mål spelas till 1,98 x insatsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 6/2
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: