Speltips: Granada – Levante 21/4: Fart och fläkt i bottenfajten

Spelbloggare Publicerat: 20 april 2016

Bottenfajt vankas i spanska Primera División när Granada och Levante drabbar samman på Estadio Nuevo Los Cármenes. Vi räknar med fart och fläkt…

Vilken bottenfajt – den bara utstrålar ångest.

Granada hittas på platsen precis ovanför strecket, med en pinne som skiljer dem från det röda tabellområdet, och har inte vunnit en enda av de sex senaste matcherna. Levante i sin tur; de är nästjumbo med ett avstånd på två pinnar upp till just Granada och således till säker mark.

Med andra ord: var dessa pinnar hamnar kan lätt betyda skillnaden mellan överlevnad och degradering för båda parter. För resterande bottenkonkurrenter, Sporting Gijón och Getafe främst, skulle krysset eller bortavinsten vara att föredra.

Och visst känns det ovisst på förhand?

Mål åt båda håll

Men vi tar istället och plockar ut ett spelobjekt från målmarknaden. Gällande resultatmarknaderna är känslan att värdet lutar över åt spelen till Levantes favör – krysset till 3,45x möjligen? – men det är ändå knappt.

Gillar båda sidornas möjlighet att hamna i målprotokollet.

Det stora minuset för spelet och Granada är att anfallaren Youssef El-Arabi – truppens bästa målskytt – är osäker för 90 minuter, men det finns okej back-up och på hemmaplan bör nätet kunna hittas. Räknar med att de pushar fram positionerna – en vinst skulle sätta dem i en klart mer bekväm situation inför slutruschen. Blir nästan automatiskt så mot en bottenkonkurrent i rådande situation.

I tre av Granadas fem senaste matcher har båda sidorna nätat. En av de där det inte blev så var mot Atlético Madrid och det är en helt annan typ av fajt. I fyra av Levantes sju senaste har det blivit dito.

Levante kommer från en meriterande 2-1-vinst över Espanyol och det borde öka den offensiva viljan – rida vidare på vågen.

Addera Levantes defensiva problem – tre försvarsspelare i Iván López, Toño samt Juanfran saknas och målmöjligheterna ökar rejält.

1-1/2-1/1-2? BLGM – ja spelas till 1,95 x smeten.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 21/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: