Speltips, Granada – Real Betis 17/2: Derbyfest!

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2017

Primera Divisón står på menyn och det handlar om det andalusiska derbyt mellan Granada och Real Betis på Estadio Nuevo Los Cármenes. Det mesta talar för att en rätt tajt match väntar oss och det är tanken bakom vårt speltips.

Kniven mot strupen. Måstematcherna bara radas upp för Granada, som nu är näst sist i Primera División. Bättre än så blir det helt enkelt inte med ett facit på 13 inspelade pinnar när 22 matcher avverkats. Till säker mark har de fem stycken och det är ändå förhållandevis mycket i en bottenstrid.

Annat med Real Betis, som kan spela rätt avslappnat. De är placerade på trettondeplats i den haltande tabellen och ska varken riskera att trilla ur serien, eller ha chans på Europaplatserna. Blir därmed att spela för enskilda platser uppåt och neråt och om formen skulle hittas med besked – kanske en plats på den övre tabellhalvan?

Alltid lite extra, mer än bara tre pinnar, på spel när det vankas derby. Ska dock nämnas att detta är långtifrån det mest hedersamma eller största av derbyn.

Dani Ceballos och Germán Pezzella är avstängda för Real Betis räkning. Granada har Rodríguez Lombán avstängd. Annars ströskador åt båda håll.

Tillknäppt derby

Real Betis saknar allt vad som kan liknas med udd just nu och har bara förmått att hitta nätet vid ett tillfälle på de fyra senaste matcherna. Försvarsspelet har dock varit tätt; bara en av matcherna har förlorats och alla klivit under 2,5 mål. Till och med fem raka har underklivit linan.

Och nu möter de ett Granada som visats fullt kapabla på hemmaplan – och den stora skillnaden är att man klarar av att hålla ihop det. 7/8 senaste bataljerna på Estadio Nuevo Los Cármenes har innehållit max två mål, vilket är extra anmärkningsvärt då man rentav blöder på resande fot.

Vad bäddar detta för, då? Målsnålt, förstås!

Att det därtill är ett derby kan betyda att det blir lite mer kamp än finspel, vilket också kan avläsas i inbördes statistiken – fyra av de fem senaste inbördes kamperna har stannat under tre baljor.

Mycket statistik, absolut, men det handlar framförallt om hur totalt avtrubbad Real Betis offensiv är. Samtidigt ska de försöka styra matchen och då luktar det målsnålt…

Under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt två mål – spelas till 2,06 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 17/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: