Speltips Guinea – Gambia 24/1: Åttondelsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 24 januari 2022

Guinea och Gambia drabbar samman i åttondelsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas måndagen den 24 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Guinea – Gambia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Guinea fick en väldigt bra start i de afrikanska mästerskapen i Kamerun. Man inledde med att besegra Malawi med 1-0 i premiären. Därefter fixade man en poäng mot turneringens främsta favoriter Senegal då det mötet slutade 0-0.

Inför den sista gruppspelsmatchen mot Zimbabwe stod man därmed på fyra poäng och det skulle räcka trots att man förlorade den matchen med 2-1. Man slutade därmed på samma poäng och målskillnad som Malawi men blev tvåa tack vare fördel i inbördes möten.

Nu väntar så ett Gambia i åttondelsfinalen av de afrikanska mästerskapen. Gambia övertygade i gruppspelet som man gick igenom obesegrade. De slutade på sju poäng, vilket gav en andraplats i gruppen eftersom Mali tog lika många poäng men hade ett måls bättre målskillnad.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt målsnålt

Noah Sonko-Sundberg startade för Gambia som högerback i de två senaste matcherna. I dessa två matcher spelade man 1-1 mot Mali och senast vann man med 1-0 mot besvikelsen Tunisien. I premiären besegrade man Mauretanien med 1-0.

Gambia ser verkligen ut att ha fått bitarna på plats i den här turneringen. Laget, som leds av belgaren Tom Saintfiet, släppte inte in ett enda spelmål på de tre gruppspelsmatcherna. Enda insläppta målet gjordes på straff av Mali. Offensivt har framförallt Abdoulie Jallow och Bolognas Musa Barrow hotat.

Men det är Guinea som har det starkare laget på pappret och som gäller som favoriter i den här åttondelsfinalen. Ett spel på att Guinea vinner under ordinarie tid ger omkring 2.15 gånger insatsen.

I Guinea är det Östersunds Ali Keita som vaktar kassen och på det centrala mittfältet har man yppersta kvalitet i Liverpools Naby Keita som är navet i det här laget. Guinea kommer från en sämre insats mot Zimbabwe, men man övertygade i de två första matcherna.

Om det är någonting man definitivt kan säga om den här turneringen så är det att det inte har bjudits på många mål. När det nu vankas slutspel säger erfarenheten att det brukar bli ännu färre mål. Den här åttondelsfinalen ser också ut att kunna bli en väldigt jämn historia och med stor sannolikhet kommer det också bli tätt och målsnålt.

Guinea är rättmätiga favoriter, men Gambia har sett välorganiserade ut och har, som sagt, inte släppt in ett enda spelmål i den här turneringen. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 1.5 mål totalt till 2.30 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 1.5 mål
Odds: 2.30
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:00, måndag 24 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: