Speltips Häcken – Degerfors 13/5: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 12 maj 2023

BK Häcken gäller som klara favoriter när man tar emot Degerfors IF i den åttonde omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 13 maj 2023 med avspark kl 15:00 på Bravida Arena.

Häcken – Degerfors

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De regerande mästarna BK Häcken rivstartade säsongen då man tog sig till final i Svenska Cupen för att sedan vinna de två inledande omgångarna i allsvenskan. Därefter kom så första plumpen i protokollet när man föll hemma mot Kalmar FF.

Trots viss skadeproblematik kunde sedan studsa tillbaka och vinna tre raka matcher på konstgräs mot Sirius, Värnamo och Djurgården. I förra helgens bortamöte mot Halmstad på naturgräs fick man dock inte matchen dit man ville. Häcken bjöd hemmalaget på ett tidigt ledningsmål och kunde därefter inte hitta någon väg tillbaka in i matchen. Hemmastarka HBK vann med 1-0 och Häcken tappade därmed ytterligare mark gentemot Malmö FF i tabelltoppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Degerfors med defensivt fokus

Degerfors IF är som vanligt tippade att strida i botten av allsvenskan och så här långt ser det ut att bli så. Man har visserligen stått för två fina insatser då man besegrat Halmstad och Djurgården hemma på Stora Valla, men därutöver har man kammat noll.

Degerfors brukar ha ett par riktiga bottennapp varje säsong och ett sådant fick vi se i bortamötet mot IFK Göteborg i den näst senaste omgången. Där föll värmlänningarna igenom och blev uppkäkade av ett Blåvitt som till slut vann med 6-0.

Firma Solberg/Holmberg och deras manskap har emellertid också vana av att resa sig efter den typen av smällar. Det lyckades man dock inte göra då man i måndags föll med 2-0 hemma mot IFK Norrköping.

Senast Degerfors och Häcken möttes var i höstas på Bravida Arena. Då lyckades ett formstarkt Degerfors få med sig ett 2-2-resultat. När de nu möts igen gäller Häcken ändå som klara favoriter då ett rakt spel på hemmalaget endast ger omkring 1.24 gånger insatsen.

Vi kan nog räkna med att vi kommer få se ett revanschsuget och betydligt bättre Häcken än vad vi fick se på Örjans Vall. När de sätter fart hemma på sitt konstgräs är det få lag i den här serien som hänger med. Att ett Degerfors som har 0-8 på sina två senaste matcher ska göra har jag därför svårt att se.

Det brukar bli målrikt när Häcken är involverade och spelbolagen håller det som troligt att Degerfors kommer att göra i den här matchen. Jag tror dock att sannolikheten är stor att Degerfors kommer lägga väldigt mycket fokus på sitt försvarsspel för att det som hände på Ullevi inte ska hända igen. Risken är då att de kommer bli alltför baktunga. Mitt spel blir därför att Häcken vinner och håller nollan till 2.20 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner & håller nollan
Odds: 2.20
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  Discovery+