Speltips Häcken – Djurgården 3/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 3 maj 2023

BK Häcken och Djurgårdens IF, förra säsongens etta och tvåa, gör upp i den sjätte omgången av allsvenskan. Matchen spelas den 3 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Bravida Arena.

Häcken – Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots en hel del skadebekymmer har de regerande mästarna BK Häcken fått en fin start på säsongen. I Svenska Cupen har man tagit sig till final och i allsvenskan har man endast en plump i protokollet så här långt.

Häcken blev satta på tuffa prov då man föll hemma mot Kalmar för två omgångar sedan. De övriga fyra matcherna har man kontrollerat och vunnit med mer än ett måls marginal.

I lördags stod man inte för någon topprestation när man gästades av IFK Värnamo. Framförallt bjöd man gästerna på lite väl mycket i den första halvleken. Trots det kunde man gå till halvtid med en 2-0-ledning och det är förstås också en styrka. I den andra halvleken höjde man sig och kunde till slut vinna med 3-1, utan större dramatik.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Häcken

Djurgårdens IF har varit en segermaskin under lång tid nu och förväntningarna inför den här säsongen var höga. Så här långt har man dock inte fått det att lyfta, i synnerhet inte på bortaplan.

Hemma på Tele2 Arena har man vunnit båda sina matcher mot BP och IFK Göteborg. På bortaplan har man dock bara tagit en poäng på tre matcher mot inte alltför tufft motstånd på pappret. I lördags fick man en motig resa på Stora Valla då man föll med 2-1 mot Degerfors. Djurgården var till stora delar det spelförande laget, men det var hemmalaget som var effektivast.

Häcken och Djurgården var allsvenskans två bästa lag förra säsongen. Ser vi till inbördes möten så var det två jämna möten där bortalagen gick segrande i båda matcherna. Senast de möttes var emellertid i Svenska Cupens semifinal och då vann Häcken med 3-0 på Bravida Arena.

Häcken gäller också som favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.95 gånger insatsen.

Häcken har totalt sett varit bättre än Djurgården så här långt och DIF:s svaga bortafacit förstärker Hisingslagets favoritskap ytterligare. Djurgården har dock betydligt mer i sig och jag tror att de kommer att höja sig när de nu får spela på konstgräs mot ett topplag.

Häcken är målglada och skapar nästan alltid mycket framåt samtidigt som de tar en del risker vad gäller det defensiva. Deras fyra senaste matcher har varit målrika och båda lagen har gjort mål i alla dessa. Jag tror att det kan bli något liknande här och mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt samt att båda lagen gör mål till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 3 maj
TV: 
Stream:  Discovery+