Speltips, Häcken – Elfsborg 3/4: Får vi se premiärmål?

Spelbloggare Publicerat: 2 april 2016

Ett oddsdropp på tio punkter håller oss inte borta från ett målobjekt när BK Häcken och Elfsborg öppnar respektives Allsvenskan 2016 på Bravida Arena. Målrikt eller målsnålt? Vi tar ställning.

Två titelaspiranter öppnar varandras spelår. BK Häcken, med deras offensiva och frejdiga fotboll, tippas av många kunna utmana den absoluta toppen trots att de ”bara” slutade på sjundeplatsen i fjol. Prestationerna i Svenska Cupen bäddar i alla fall för succé – man är klara för final efter att ha värjt undan Hammarby med 3-2 på Tele2 Arena i semifinalen.

Givetvis är även Elfsborg tippade uppe i toppen, men det finns stora frågetecken inför den allsvenska säsongen. Båda mittbackarna från förra året har lämnat; och föga förvånande har defensiven varit lättuppluckrad för motståndarna under försäsongen. Offensivt däremot, där har beskeden nästan enbart varit positiva.

Defensiv fotboll finns inte i kunskapsböckerna

Som nämnts i andra speltips i veckan – premiärer blir ofta avvaktande och i sin tur målsnåla. Formen brukar vara en bra bit ifrån nådd och då kan det vara bättre att pressa bak positionerna ett par meter, än tvärtom.

Men att spela defensiv fotboll, det finns varken i Häcken eller Elfsborgs kunskapsbok. Och det kommer utan tvekan märkas. Gästernas allsvenska matcher 2015 snittade makalösa 3,4~ baljor per match och nu är försvarslinjen rejält försvagad medan det offensiva kapitalet alltjämt är stort.

Framåt slutet av fjolåret ökades Häckens målproduktion och samlade snitt rejält. Mycket tack vare förvärvet, brassen Paulinho Guerreiro. 11 mål blev det på 14 matcher för hans del och nu när han är med från start ska det bli extra intressant att följa BKH.

Eftersom matchen spelas på en fin plastmatta, betyder det att även bortalaget, som är så makabert usla på äkta gräs, mer sannolikt kommer vilja bjuda upp till dans. Lätt hänt att det kan utvecklas till rena hawaiifotbollen.

5-2 slutade det identiska mötet under förra året. Svårt att se lagen bjuda på sju mål i en allsvensk premiär, men minst tre? Utan tvekan.

Över 2,5 mål spelas till 1,90 x smeten hos Redbet. Oddset har droppat tio punkter, men jag ser fortfarande värde en bra bit ner.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 3/4
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 2,36 redbet logo
Oavgjort 3,60 redbet logo
Elfsborg 3,40 expekt logo
Över 2,5 mål 1,90 redbet logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: