Speltips Häcken – Halmstad 4/3: Gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 4 mars 2023

BK Häcken och Halmstads BK gör upp om gruppsegern i den sista omgången av gruppspelet i Svenska Cupen. Matchen spelas lördagen den 4 mars 2023 med avspark kl 15:15.

Häcken – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande svenska mästarna BK Häcken har, bortsett från Jeremejeff, fått behålla hela sitt guldlag från i höstas. Därmed har Per Mathias Högmo haft en kort startsträcka för att få igång sitt redan väloljade maskineri och det har verkligen märkts under försäsongen och Svenska Cupen.

Visserligen har man inte ställts mot något toppmotstånd i de två första omgångarna av detta gruppspel, men Häcken har pulveriserat både J-Södra och Trollhättan. Man inledde med att besegra de förstnämnda med 5-0 på Bravida Arena och förra helgen slog man de sistnämnda med 6-1.

Nu väntar så en ren final mellan gruppens två förhandsfavoriter Häcken och Halmstad. Oavgjort räcker emellertid för Högmos manskap då man har en överlägsen målskillnad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HBK får det tufft

Halmstads BK är åter i allsvenskan och en hel del är sig likt sedan man senast var uppe i högstadivisionen. Magnus Haglund är fortsatt huvudtränare och mittlåset Andreas Johansson och Joseph Baffoe är alltjämt lagets ryggrad.

Efter en sämre försäsong med många förluster har HBK gjort vad som krävs för att vinna i de två första cupmatcherna. Bortamötet mot Trollhättan vann man bara med 1-0 och förra helgen vann man en jämn match mot J-Södra med 3-1.

Häcken gäller nu som klara favoriter inför den här gruppfinalen – och det med all rätt. Som jag ser det är det just nu stor skillnad mellan de här båda lagen. HBK har rutin i försvaret och lär komma att försvara ganska lågt, men jag har mycket svårt att se att det ska räcka för att kunna störa Häcken.

Häcken söker en anfallsvärvning då Turgott blivit långtidsskadad. Det behovet är dock inte direkt akut om vi ser till att de ändå öser in mål. Det kommer inte bli lika enkelt att göra mål på Halmstad men likväl talar det mesta för att man vinner den här matchen utan större problem. Mitt spel blir Häcken -1.5 (asian handicap) till 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -1.5 (asian)
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 4 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo