Speltips, Häcken – Hammarby 20/7: Jämnare än oddssättarna menar

Spelbloggare Publicerat: 20 juli 2015

Häcken ryker ihop med Hammarby i deras andra match på den nya hemmaborgen, Bravida Arena. Premiären var ett styrkebesked, men här vill jag mena att man överskattas en del av oddssättarna.

En av det allsvenska spelårets mest underhållande matcher bjöds vi på – och Häckensupportrarna som längtat bort från Gamla Ullevi så mycket fick också fira rejält. Premiären på Bravida kunde inte ha blivit bättre; Häcken vann med 3-2 mot Helsingborg efter att ha vänt underläge två gånger om – anfallsspelet sprudlade verkligen.

Nu ska tabellsjuan spela sin andra match på arenan och motståndet står Hammarby, som följs med av ett stort antal och högljudda supportrar, för. Stockholmarna är nia i tabellen med ynka en pinne som skiljer dem från Häcken – vinster för respektive sida skulle innebära att man skapar ett bekvämt avstånd ner till botten, annars riskerar man i klart större grad att dras in i den.

Inte jätteimponerad av vad något av lagen åstadkommit under året, men mycket mer ska kanske inte krävas. Häcken saknar en självklar målskytt, vilket man haft minst en av de senaste åren och att Hammarby hajpades upp av oddssättare, experter och fans var någonting jag höjde ett varningens finger för inför säsongen.

Kennedy tillbaka i elvan

Gillar ändå bortalagets möjligheter här på Bravida Arena och anser att de ska ha bra mycket större chans att lösa ett bra resultat än vad oddssättarna antyder med siffrorna de ställt ut. Häcken var förvisso fantastiskt bra i premiären på arenan, men klart sämre borta mot Elfsborg – en match som förlorades med 0-1 – senast. Den där premiärvinsten var också deras enda på de sju senaste matcherna – formen är med andra ord inte alls bra.

Häcken kommer också till spel utan bröderna Gustafsson; Simon har precis sålts till Feyenoord och Samuel är avstängd. Därtill saknas tre andra mittfältare sedan tidigare och lagdelen är farligt tunn för närvarande.

Gästande Hammarby har vi fått se vara som natt och dag – utan kontra med Kennedy Bakircioglu som nu efter en tids skadeperiod ser ut att vara redo att plocka en plats i startelvan. Ett stort plus och den enda som just nu saknas är Pablo-Pinones Arce som ändå inte presterat under säsongen.

Stockholmarna vann med 3-0 hemma mot Falkenberg senast och har, trots att spelet inte alltid sett så bra ut, bara förlorat en av de fem senaste matcherna.

På pappret är Häcken och Hammarby hyfsat jämna och det är tveklöst att värdens favoritskap är för stort. Dubbelchansen X2 (spelet rättas vid oavgjort eller bortavinst) är absolut spelbart till 1,75x som vi får av Bet365.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 20/7
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 2,25 nordicbet logo
Oavgjort 3,55 redbet logo
Hammarby 3,35 redbet logo
Över 2,5 mål 1,76 redbet logo
Under 2,5 mål 2,10 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: