Speltips, Häcken – Helsingborg 5/7: Lockande odds på skrällen

Spelbloggare Publicerat: 4 juli 2015

Mitten mot mitten i Allsvenskan. Häcken, som innan uppehållet hade en skrämmande usel formrad, tar emot Helsingborg – och visst ska det råda en relativt stor skrällmöjlighet?

Det som var lovade så gott till en början; alla vinsterna, de hållna nollorna och det starka anfallsspelet. Trots en del spelartapp verkade man ha fått ihop en slagkraftig spelargrupp med chansen på toppstrid, men verkligheten hann ikapp och man står med två oavgjorda respektive förluster på de senaste matcherna.

Krysset mot AIK för en månad sedan, den senaste tävlingsmatchen, var förvisso ett stort fall framåt – dock vill jag minnas att det var med en del flyt som den pinnen kasserades in. Just nu hittas man på niondeplats med ett stort gap upp till den absoluta toppen; istället skulle en förlust kunna innebära att det börjar bränna en del underifrån.

Hemmaspelet är ett av de största problemen: bara en av sex matcher på Gamla Ullevi har slutat i vinst medan tre förlorats och två slutat oavgjort. Med en sådan resultatrad blir det helt enkelt ingen plats på den övre halvan av tabellen. Nu är det premiär på Bravida Arena – vilken är på samma plats som lagets förra arena, Rambergsvallen – men det behöver nödvändigtvis inte vara av positiv bemärkelse direkt.

Fortfarande en del spelare borta med skador. In på frånvarolistan tar även försvararen Leonardo Zuta, avstängd, plats och det är en spelare av hyfsat stor betydelse för Häcken. Inte omöjlig att ersätta, men alltjämt en viktig kugge.

Missvisande odds

Helsingborg cirkulerar även de runt i mittenskiktet av tabellen, vilket inte alls är oväntat. Känslan är att det är där man hör hemma, då det finns få spelare i truppen av högsta allsvenska nivå och det istället är kollektivet som får betraktas som starkt.

Skåningarna är väldigt ojämna i sina prestationer; kan få proppen ur ena veckan och falla platt nästa. Precis som för Häcken pekar formkurvan neråt efter en stark seriestart – men den sista matchen innan uppehållet, mot jumbon Åtvidaberg, gav positiva besked och segersiffrorna skrevs stabila 3-0 på Olympia – en match där tränarsonen Jordan Larsson skickade in sitt första allsvenska mål.

Enbart baserat på resultaten ser bortafacit tokuselt ut, men man har också haft ett extremt tufft spelschema. Om vi tittar på matcherna mot lagen under topp sex-platserna har det blivit två kryss och en vinst.

Skadeläget ser helt okej ut. Tuffa besked att Emil Krafth missar matchen med en ryggskada, men annars är nästan hela truppen intakt.

Tycker att Häcken ställs ut som obefogat stora favoriter och värdet finner vi i spelen i bortalagets favör. Med försäkringen att få tillbaka pengarna vid oavgjort investerar vi polletterna i tvåan till häpnadsväckande fina 3,25x – siffror som både Bet365 och Betway ställer ut.

Speltips:

Speltips: Helsingborg draw no bet
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 5/7
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 1,87 redbet logo
Oavgjort 3,80 redbet logo
Helsingborg 4,40 bwin logo
Över 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,05 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: