Speltips, Häcken – J-Södra 18/5: Fint värde hittat på Bravida Arena

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2016

Häcken tar emot J-Södra på Bravida Arena – och det med en tveksam formstatus. Kan en skräll lura runt hörnet eller håller de för favoritskapet? Det har vi en klar känsla över.

Det ser nattsvart ut för Häcken, som har vunnit ynka tre förluster medan sex förlorats hittills i Allsvenskan. Med detta hittas de precis ovanför kvalstrecket, med bättre målskillnad än Kalmar som står på samma antal pinnar.

Eftersom Häcken var tippade som en utmanare till toppen, är det ett kolossalt fiasko. När – om – vänder det?

Desto bättre besked från J-Södra. Deras återkomst till det svenska finrummet har varit fantastiskt fin, kan vi summera efter nio fajter avverkade. Resultatraden står i 3-4-2 – och då ska vi veta att de var tippade i botten inför spelåret. Nu är serien så pass tät att ett par veckor av sämre resultat skulle betyda att de skulle riskera dras in i bottenstriden. Kan standarden hållas uppe?

Minushandikappet synas

Den här dippen har vi redan sett starka tendenser till för J-Södra. Fyra kryss och en förlust har det blivit på de fem senaste, men i flera av matcherna ska det nämnas att man hade rejält med flyt att kunna lösa en pinne. Det ser faktiskt ut som att resan nedåt i tabellen ska accelerera i fart.

Och på plast har de haft det extra svårt, J-Södra – vilket pryder Bravida Arena.

Häcken kommer studsa uppåt i tabellen; de hör hemma på den övre tabellhalvan, och jag skulle bli förvånad om det inte är där de hamnar till slut. Falkenberg värjdes undan med 4-1 på bortaplan senast och man har sett allt bättre ut de senaste veckorna.

Dessutom så att Häckens skadeelände lättats rejält. Då är det logiskt att resultaten blir bättre.

Känns som att Häcken möter J-Södra i precis rätt skede och de borde kunna vinna det här uan större bekymmer – med fler än ett mål till godo?

Häcken spelas med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsseger – till 1,85 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Häcken -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, onsdag 18/5
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: