Speltips Häcken – Kalmar 15/4: Ostoppbara

Martin Efvergren Publicerat: 15 april 2023

BK Häcken tar emot Kalmar FF i den tredje omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 15 april 2023 med avspark kl 17:30 på Bravida Arena.

Häcken – Kalmar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande svenska mästarna BK Häcken har fått en flygande start på säsongen. I Svenska Cupen har man tagit sig till final och i allsvenskan har man städat av två potentiella toppkonkurrenter i de två första omgångarna.

Inget lag ser lika färdiga och formstarka ut som Häcken. Det enda frågetecknet inför säsongen var hur man skulle lyckas ersätta skyttekungen Alexander Jeremjeff, men det är det ingen som funderar över längre. Benie Traore gjorde hattrick i den första halvleken mot Hammarby senast och bakom honom finns den mycket meriterade Ola Kamara.

I premiären slog man Elfsborg borta med 2-0 och i nyss nämnda match kunde man till slut vinna med 3-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inga medel biter mot Häcken

Hos Kalmar FF har det mesta handlat om hur svårt det kommer bli för nye tränaren Henrik Jensen att ta över efter hans namne Rydström. Resultatmässigt blir det förstås tufft att överträffa förra säsongens fjärdeplats, men samtidigt finns det en stabil grund att bygga vidare ifrån.

Efter två spelade matcher finns det ingen anledning att tro att Kalmar FF kommer att sjunka som en sten den här säsongen. I premiären stod man upp på ett bra sätt borta mot Malmö FF. Man föll med 1-0 efter mål på straff, men kunde mycket väl ha fått med sig poäng om skärpan i avsluten funnits.

I söndags kunde man sedan, fullt rättvist, besegra IFK Göteborg hemma med 2-0. I den matchen blev det tydligt att man åtminstone är ett lag som ligger fram än Blåvitt.

Nu väntar emellertid, med all säkerhet, en tuffare uppgift på Bravida Arena. Häcken har sett omutbara ut så här långt och ingen verkar kunna hitta något motmedel. Hammarby anpassade sin startelva och taktik för att få stopp på Häckens offensiv men utan att nå framgång. Jag har väldigt svårt att se att Kalmar kommer lyckas så mycket bättre. Mitt spel blir Häcken -1 (asian handicap) till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -1 (asian)
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, lördag 15 april
TV: 
Stream:  Discovery+