Speltips Häcken – Mjällby 11/6: Jämnare än senast

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

Tabelltrean BK Häcken tar emot Mjällby AIF i söndagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 11 juni 2023 med avspark kl 17:30 på Bravida Arena.

Häcken – Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande mästarna BK Häcken har fortsatt på samma framgångsrika spår den här säsongen. Titeln i Svenska cupen är redan inhämtad och nu gäller det att försöka hämta in på Elfsborg och Malmö FF i tabelltoppen av allsvenskan.

Finalen i cupen där Häcken besegrade just Mjällby med 4-1 på Strandvallen innebar ett tätt matchande. Strax efter den matchen kunde man ta en pinne borta mot Malmö FF, men därefter tröt krafterna i bortamötet mot Djurgården som man förlorade med 1-0.

Sedan följde lite mer andrum inför derbyt mot IFK Göteborg där Häcken stod för en imponerande insats som gav en 4-1-seger. I måndags ställdes man sedan för en tuff uppgift då Samuel Gustafsson åkte på en ganska billig utvisning. Detta skedde strax innan halvtid vid ställningen 0-0. Trots det numerära underläget kunde gästerna fortsätta att äga matchbilden och till slut kom man därifrån med en 2-0-seger.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt Mjällby-försvar

Det är troligt att cupfinalen hade en negativ inverkan på Mjällby AIF då det mentalt kan ha tagit för mycket fokus. Totalt sett får man ändå säga att man har en lyckad vår bakom sig. I allsvenskan har man spelat ihop 15 poäng på elva matcher och ligger därmed på nionde plats inför den här sista omgången innan sommaruppehållet.

Efter finalförlusten följde två raka 2-0-förluster mot Djurgården på bortaplan samt mot Halmstad hemma på Strandvallen. Förra helgen kunde man så studsa tillbaka och ta en stark 1-0-seger borta mot IFK Göteborg. Här visade man sin styrka i det defensiva samtidigt som man tog tillvara på en av de få målchanser som den här matchen bjöd på.

Häcken vann alltså med 4-1 när de här senast möttes på Strandvallens naturgräs. Senast de möttes på Bravida Arena var i augusti då det slutade med en 1-0-seger för Häcken.

Underlaget talar till Häckens fördel, men Mjällby har gjort det bra i sina bortamatcher mot Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena. Häcken gäller ändå som klara favoriter till ett odds omkring 1.40 gånger insatsen.

Hisingslaget får nu klara sig utan Samuel Gustafsson och det är förstås ett stort avbräck. Trots det har jag svårt att se att Mjällby ska kunna stå emot Häckens dynamiska offensiv. Mjällby lär emellertid vara kompakta i sin defensiv och jag tror att de kommer stå emot bättre än vad de gjorde i cupfinalen. Mitt spel blir att Häcken vinner samt att det görs under 4.5 mål till 1.72 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken & under 4.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+