Speltips Häcken – Qarabag 5/10: Första hemmamatchen

Axel Sjödin Publicerat: 4 oktober 2023

På torsdag fortsätter Häckens Europa League-äventyr mot något mer hanterbart motstånd i form av Qarabag.

Häcken - Qarabag

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För första gången någonsin kommer Häcken att spela en hemmamatch i ett europeiskt gruppspel. De fick ett bryskt uppvaknande mot Bayer Leverkusen senast men bör ha betydligt bättre chanser mot azeriska Qarabag som gästar Hisingen på torsdagkväll.

Häcken har inte varit i någon strålande form under hösten och har haft uppenbara problem med att lyckas jonglera både liga- och Europaspel. Till stor del beror detta säkerligen på att de har sålt av flera av sina bärande spelare under säsongen, och även om de till viss del har ersatts väl så har den generella nivån varit lägre.

I den förra omgången lyckades de iallafall bryta den negativa sviten genom att besegra AIK med 2-0 på övertygande vis. Då det förmodligen kommer att bli tufft att komma tillbaka in i guldstriden så lär fokuset ligga på Europa League-matcherna framöver. Vi lär med all förmodan få se ett taggat Häcken på torsdag som inte kommer spara på krafterna inför helgen och det gäller verkligen att få med sig poäng från den här matchen om de vill ha chans till avancemang.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Qarabag har gott om erfarenhet

Under de senaste dryga årtiondet har Qarabag varit en gigant inom den azeriska fotbollen och har så gott som prenumererat på ligatitlar under de senaste åren. Det är snarare regel än undantag att de lyckas nå gruppspelsfasen i Europa och således finns det gott om erfarenhet i truppen av dessa sammanhang.

I vanlig ordning ser det ut att gå mot ännu en ligatitel och med tanke på de inhemska meriter de har så lär Europaspelet ha högsta prioritet även för azererna. De är en lurig motståndare men känns inte lika vassa som de har gjort tidigare säsonger. Under sommaren har de sålt av sina två stora anfallsstjärnor, bland annat den nuvarande Djurgårdsspelaren Musa Gurbanli som ännu inte riktigt har lyckats i allsvenskan.

De har redan haft en liten svacka i ligaspelet men ser återigen ut att vara på rätt spår. De inledde gruppspelet starkt med en tung och välförtjänt 1-0 seger mot Molde och är med det sagt knappast tandlösa om än något försvagade.

Häcken har absolut en rimlig chans att vinna och det känns som en väldigt öppen match på 1X2-marknaden, vilket även understryks av spelbolagens oddssättning. Som alltid så lockar överspelet när det framtunga Häcken lirar hemma på Hisingen och det går att hitta för fullt godkända odds inför matchen. Därmed klickar vi in över 2,5 mål hos Coolbet för 1.78 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 5 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo