Speltips, Häcken – Sundsvall 19/10: Vi skrällspelar från Bravida Arena

Spelbloggare Publicerat: 19 oktober 2015

Bravida Arena är nästa anhalt och de som ska fajtas om de tre pinnarna är Häcken och Sundsvall. Värden plitas ut som stora favoriter – vi tror att en skräll är av större sannolikhet än oddsen antyder.

Sedan flytten till Bravida Arena har Häcken blivit extremt hemmastarka; spelarna skiner och det fina underlaget passar dem perfekt. Fansen, de som var som mest missnöjda med att matcherna spelades på Gamla Ullevi, har också följt med och det stärker förstås. En starkare känsla.

Det är i mitten av tabellen man huserar – också där man hör hemma. Håller inte klass med toppen – är alltför ojämna – och ner till botten är nivåskillnaden förhållandevis stor, även om Allsvenskan är jämn och alla kan vinna över alla.

En liten bit neråt hittar vi just Sundsvall, men kontraktet bör inte vara i fara. Fyra pinnar ner till kvalplatsen och Falkenberg med Kalmar däremellan, som båda har för tufft spelschema att kunna hämta in avståndet med två matcher kvar. En bortavinst skulle faktiskt innebära att Sundsvall i praktiken också säkrar kontraktet.

Varit en del djupa svackor för nykomlingarna, men tycker att de växt in i den allsvenska kostymen väl. Visat att det finns kvalité att utmana de allra bästa i enstaka matcher, lägstanivån möjligtvis lite dålig ändock. Det bör dock komma med att man samlar in mer rutin i truppen.

Samlat ihop till en hemmatorsk

Tokstarka på hemmaplan, absolut – men känslan är att Häcken snart samlat ihop till en hemmaförlust. Passande motstånd då? Jo, jag tycker faktiskt det. 5,0 x fläsket får vi just nu för den raka tvåan och det är löjligt högt.

Sju matcher spelade på Bravida Arena och Häcken har fortfarande en nolla i förlustkolumnen där; fem vinster och två kryss. Ska dock påminnas om att alla vinsterna förutom den mot den hopplösa jumbon Åtvidaberg kommit mot lag som spelar sina hemmamatcher på naturgräs. Bara kryss mot plastspelande Hammarby och Gefle, vilka man också var illa ute mot.

På bortaplan är Sundsvall faktiskt oerhört starka och det är på just plast som man imponerat, fyra av fem vinster kommit på det underlaget, varav en av dessa mot Elfsborg, vilka är närmast omöjliga att slå på Borås Arena. Verkar passa Sundsvall att inte behöva vara spelförande.

Nu saknas Häckens enda stora hot framåt, Paulinho Guerreiro. Åtta mål på 12 matcher har han stått för och det är ofta han som är skillnaden mellan vinst och förlust. En matchvinnare av kaliber.

Tvåan ska vara spelbar minst fem decimaler neråt och är en självklar investering. Bäst betalt för den har just nu Redbet.

Speltips:

Speltips: Sundsvall vinner, rak tvåa
Odds: 5,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet
Spelstopp: 19:00, måndag 19/10
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmorelivetva logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 1,75 williamhill logo
Oavgjort 4,00
Sundsvall 5,00
Över 2,5 mål 1,80 mybet logo
Under 2,5 mål 2,15 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: