Speltips Häcken – Värnamo 29/4: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 29 april 2023

BK Häcken gäller som stora favoriter när man gästas av IFK Värnamo i den femte omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 29 april 2023 med avspark kl 17:30 på Bravida Arena.

Häcken – Värnamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande mästarna BK Häcken har inlett säsongen på ett övertygande sätt. I Svenska Cupen har kvalificerat sig för final och i allsvenskan är matchen mot Kalmar den enda plumpen i protokollet.

Per Mathias Högmos manskap inledde med att besegra två potentiella toppkonkurrenter i Elfsborg och Hammarby. Därefter hade man en större skadeproblematik inför hemmamötet mot Kalmar FF. Det är dock inte hela förklaring till varför man föll med 3-1 i den matchen utan det handlade nog minst lika mycket om att Kalmar är bättre än vad de flesta hade räknat med.

Förra helgen kunde sedan studsa tillbaka med besked. Då kände man igen Häcken när man besegrade Sirius med 4-1 i Uppsala.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag i framkant

IFK Värnamo har nu gått in i den berömda ”svåra andra säsongen” men så här långt är det inget som direkt tyder på att de kommer få det svårare än i fjol. Efter fyra matcher har det blivit två förluster och två segrar och trots en del spelartapp har man lyckats behålla sin identitet.

Sin bästa insats hittills stod Värnamo för när man besegrade AIK med 1-0 på Borås Arena i måndags. På nytt tvingades man alltså spela sin hemmamatch borta, men det gjorde inte saken enklare för AIK. Värnamo var till stora delar det spelförande laget och segern var fullt rättvisande sett till hur väl man kontrollerade matchbilden.

Kim Hellbergs gäng har definitivt bevisat att man kan mäta sig med den bästa i den här serien, men mot Häcken lyckades man inte ta någon poäng förra säsongen. Senast vann Hisingslaget med 4-1 på Bravida Arena och matchen i Värnamo slutade 2-1 till gästerna.

Häcken gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.33 gånger insatsen. Med tanke på hur väl Värnamo hanterade AIK på konstgräset i Borås kan jag tycka att Häckens favoritskap är lite väl tilltaget.

Vad gäller offensiva, kreativa idéer ligger de här båda lagen i framkant i allsvenskan. Häcken har förstås de bättre spelarna, men Värnamo har en raffinerad metodik i sitt anfallsspel som gör dem slagkraftiga. Båda lagen har gjort mål i Häckens tre senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kan bli så även här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.89 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.89
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 29 april
TV: 
Stream:  Discovery+