Speltips Haka – HJK 27/6: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

FC Haka tar emot HJK Helsingfors i den finska högstaserien Veikkausliiga. Matchen spelas tisdag den 27 juni med avspark kl 17:00 svensk tid.

Haka – HJK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Haka från Valkeakoski avslutade våren svagt och på så vis kom uppehållet lägligt för deras del. På sina tolv seriematcher har man spelat ihop tio poäng och ligger därmed på tionde plats i Veikkausliiga.

FC Haka spelade sin senaste match för drygt två veckor sedan då man föll med 1-0 borta mot FC Lahti. I sin senaste hemmamatch lyckades man ta en poäng mot Ilves då det mötet slutade 1-1.

Ser vi till de sex senaste omgångarna har Haka endast tagit två poäng. Senast man vann var borta mot FC Honka i början av maj. Därtill har man även blivit utslagna efter straffar i mötet mot AC Oulu i den finska cupen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HJK hakar på i toppen

De regerande mästarna HJK Helsingfors har inte riktigt fått det att lyfta så här långt, men man är alltjämt med i toppen av tabellen. På sina 13 spelade matcher har man tagit 26 poäng, vilket ger en tredje plats i tabellen inför den här omgången.

Toni Koskelas manskap med, bland andra, ex-AIK:aren Bojan Radulovic i spetsen hade en sämre period i maj. Då vann man endast en av fem seriematcher, men man avslutade sedan vårsäsongen med två raka segrar. Senast slog man KTP hemma sedan Radulovic gjort matchens enda mål på straff. I omgången dessförinnan gjorde serben båda målen när HJK besegrade Lahti med 2-1 på bortaplan.

FC Haka och HJK Helsingfors möttes senast i slutet av april i huvudstaden och det var då de sistnämnda som gick segrande med 2-0. När de nu möts igen i Valkeakoski gäller gästerna som favoriter till ett odds omkring 1.70 gånger insatsen.

Det här är en match som HJK bör vinna om man ska ”haka” på i toppstriden. På pappret är man det klart bättre laget, men någon enkel bortamatch är det inte för den sakens skull. Som jag ser bör man emellertid ha goda chanser att vinna den här matchen.

FC Haka hade det motigt innan uppehållet medan HJK fick med sig två raka segrar att bygga vidare på. HJK har inte så många klara segrar den här säsongen och det bidrar till att oddsen på att man kommer vinna med marginal här är högt satta. I mitt tycke är det ändå klart spelvärt att HJK lyckas den här matchen med, låt säga, 2-0. Mitt spel blir därför HJK -1 (asian hcp) till hela 2.38 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HJK -1 (asian hcp)
Odds: 2.38
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, tisdag 27 juni 2023
TV: 
Stream: