Speltips, Halmstad – AIK 18/10: Botten mot toppen – vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 17 oktober 2015

Tre pinnar är ett måste för både Halmstad i botten och AIK i toppen – när en så pass skör värd pushar upp positionerna är risken stor att de såras rejält. Solnaiterna får förtroendet.

Botten mot toppen.

Hela 39 pinnar skiljer lagen åt – till exempel mer än vad tabellsjuan Häcken själva spelat in. Visar på vilken enorm kvalitetsskillnad det är, inte bara mellan dessa två – utan också mellan toppen och botten. Större än på flera, flera år.

Här kan det allsvenska tåget lämna stationen för Halmstad. Med nio pinnar kvar att spela om skiljer fyra upp till kvalplatsen. Måste helt enkelt bli en vinst. Allt annat är katastrof. Vinna eller försvinna. Sista chansen.

Samma sak för AIK, fast i en annan ände av tabellen. En trea upp till serieledande IFK Norrköping och man måste således vinna. Annars kan man vinka adjö till Lennart Johanssons åtråvärda pokal.

Givet val av spelobjekt

Ibland är det lättare att skicka in polletterna än det annars kan vara. Här har vi ett sådant fall – att välja sida är oerhört enkelt, mindre lätt blir det inte heller när oddsrörelserna varit positiva under veckan heller. Ville kliva in redan då, men nu är känslan att vi nått peaken.

Halmstad ja, de kämpar på med hedern i behåll, men verkar uppenbarligen sakna kvalité för Allsvenskan – 18 pinnar på 27 matcher talar för sig självt. Upp till kvalplatsen och Falkenberg skiljer fyra pinnar, vilket innebär att siktet måste vara på trean när de ställs mot jumbon Åtvidaberg härnäst. Nu saknas också Christoffer Andersson – stort avbräck.

Att luta bakåt och bevaka resultat, som man annars vill och har gjort i de två senaste kryssmatcherna, är därför omöjligt för Halmstad. Och att blotta sig mot ett sylvasst AIK – det slutar bara på ett sätt. Samma AIK som vunnit tio av de 11 senaste matcherna och plockade ner mästarna Malmö med 2-1 före uppehållet.

Blir det, som det mesta tyder på, AIK som får in den första baljan. Då kan vi räkna med att HBK öppnar upp sig rejält och det lätt kan rinna på.

Hemma-/bortafaktorn minskar dessutom betydligt med tanke på att matchen spelas på naturgräs – ett underlag som AIK är klart bättre på kontra plast. Hade inte alls varit lika säker på min sak om matchen inte skulle spelas på Örjans Vall…

AIK -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 2,11x utan att blinka.

Speltips:

Speltips: AIK -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,11 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 18/10
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Halmstad 5,55 betsson logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
AIK 1,62 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,80 betway logo
Under 2,5 mål 2,10 betrally logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: