Speltips Halmstad – BP 29/4: Nykomlingsmöte

Martin Efvergren Publicerat: 29 april 2023

Nykomlingarna Halmstads BK och Brommapojkarna gör upp om tre viktiga poäng i den femte omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 29 april 2023 med avspark kl 17:30 på Örjans Vall.

Halmstad – BP

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots ett svårare spelschema har Halmstads BK fått en ganska lovande start på säsongen. Efter fyra spelade matcher har det blivit två hemmasegrar och två bortaförluster.

Det är förstås de två segrarna mot de topptippade Stockholmslagen AIK och Djurgården som lovar gott för HBK:s vidkommande. I de matcherna har man verkligen visat att Örjans Vall kan bli den hemmaborg som man behöver för att inte även den här allsvensk sejouren ska bli ettårig.

På bortaplan har man dock inte kommit upp i samma nivå då det blivit förluster mot Degerfors och Kalmar FF. Senast räckte man inte till mot ett starkt KFF då man föll rättvist med 2-0 på Guldfågeln Arena i söndags.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmaplansfaktorn avgörande

Förra säsongen stod BP för en stark höst då man gick förbi Halmstad och vann superettan med sex poängs marginal. Trots det har man av de flesta tippats få det tuffare än HBK i allsvenskan och så här långt ser den profetian ut att stämma.

Det ska dock sägas att BP:s spelschema i de tre första omgångarna var snudd på tuffast tänkbara. I premiären hade man inte mycket att sätta emot Djurgården på Tele2 Arena. Därefter föll man med 2-1 hemma mot Malmö FF i en match där man förtjänade minst en poäng. Mot Elfsborg på Borås Arena var man på nytt chanslösa då man föll med 5-0.

I måndags kom så första segern och första poängen då man tog emot Mjällby på Grimsta IP. Precis som mot MFF fick man en bra start med ett tidigt ledningsmål. Den här gången kunde däremot hålla i och kontrollera ledningen och till slut vinna med 2-0.

Förra säsongen vann både Halmstad och BP sina respektive hemmamatcher mot varandra och det finns anledning att tro att hemmaplansfaktorn kommer att vara betydande även här. Halmstad spelar på gräs och BP på konstgräs och båda lagen skillnaden mellan hemma – borta har varit stor så här långt.

BP har spelat samtliga sina fyra inledande matcher på konstgräs vilket gör att det blir en omställning att komma till Örjans Vall. Samtidigt har HBK sett oerhört starka ut i sina två hemmamatcher. Mitt spel blir att Halmstad vinner till 1.86 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner
Odds: 1.86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 29 april
TV: 
Stream:  Discovery+